Procurorul general interimar Bogdan Licu a renunţat la conducerea Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului General, după ce fostul său coordonator de doctorat, Gabriel Oprea, este cercetat în urma unei plângeri depuse de gen. (r) Ioan Sârbu, fost șef al Direcției medicale din MApN, în care îl acuză pe fostul ministru de Interne şi vicepremier de constituire a unui grup infracțional organizat și de plagiat.

bogdan licu

Bogdan Licu a confirmat, luni, că a emis un ordin prin care Secția de Urmărire Penală va fi coordonată de Codruț Olaru, adjunctul procurorului general.

În plângerea depusă de Ioan Sârbu li se cere procurorilor să îl cerceteze pe Gabriel Oprea și pentru că l-ar fi instigat pe Bogdan Licu să plagieze în teza de doctorat.

Bogdan Licu și-a susținut doctoratul în anul 2011 la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazu” – instituție aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI) – şi l-a avut îndrumător științific pe Gabriel Oprea.

Jurnalista Emilia Șercan a descoperit că Bogdan Licu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

În urmă cu două săptămâni, Bogdan Licu s-a abținut în cazul solicitării DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, invocând faptul că și-a făcut doctoratul sub coordonarea lui Gabriel Oprea. Tot din acest motiv Licu s-a abţinut în cazul cercetării morţii poliţistului Bogdan Gigină în coloana oficială a lui Oprea în toamna anului trecut.

Bogdan Licu asigură interimatul la conducerea Ministerului Public, după ce Tiberiu Nițu și-a dat demisia pe 2 februarie din funcția de procuror general.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version