Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marți, întrebat despre motivele clasării dosarului privind OUG 13, disjuns de la DNA către Parchetul General, că procurorii s-au raportat mereu la conținutul deciziei Curții Constituționale, care este obligatorie.

“Colegii noștri, după ce au efectuat actele care mai trebuiau făcute în dosar, s-au raportat mereu la conținutul deciziei Curții Constituționale. A fost hotărârea lor și a fost decizia lor de a opri ancheta și de a clasa dosarul în aceste condiții, pentru a nu depăși limitele de constituționalitate, care sunt foarte clar arătate în conținutul deciziei Curții Constituționale. Procurorii sunt magistrați independenți și nu au de gând să facă altceva decât să respecte deciziile Curții Constituționale, care sunt obligatorii pentru toată lumea”, a declarat Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM.

Întrebat de ce decizia de clasare a fost dată abia luni, la aproape 3 luni de la decizia CCR, Lazăr a răspuns:

“Niciodată colegii noștri nu se uită ce se în spațiul public pentru a emite o soluție. Soluțiile sunt date atunci când ei apreciază că au toate elementele necesare pentru a se putea pronunța în cauză”.

Amintim că Parchetul General a clasat, luni, dosarul penal primit de la DNA privind adoptarea Ordonanței 13.

În motivare sunt invocate considerente care apar în decizia Curții Constituționale pronunțată în 13 martie, în urma sesizării depuse de Călin Popescu Tăriceanu privind “oportunitatea” emiterii OUG 13 și a existenței unui conflict juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și DNA, arătând că aspectele sesizate “nu pot face obiectul activității de cercetare penală”.

Citiți MOTIVAREA Parchetului General.

Procurorii de la Parchetul General au disjuns, însă, o parte din dosarul privind OUG 13, cea privind infracţiunea de favorizare a infractorului. Cauza a fost trimisă la DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version