Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), a dat asigurări vineri, la 5 ore după incendiul soldat cu 7 morți ce erau intubați la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, că „situația este sub control”.

„Situația este sub control și pacienții transferati sunt în siguranță. Nu e necesar sprijin din afara județului”, a declarat Arafat. 

Întrebat despre raportarea eronată a numărului de morți, Arafat a spus: „E bine că sunt 7 și nu 9 victime. Când raportăm date în dinamică, se întâmplă astfel de cazuri. Ca să nu se întâmple astfel de situații, ar însemna să nu comunicăm nimic până nu stăm la rece. Au fost calculați de două ori cei doi pacienți care au decedat la Spitalul Județean și la Militar”.
Bălmăjelile autorităților: Bode anunță 7 morți iar Cseke 9, în incendiul de la ATI Constanța

Șeful DSU a precizat că au fost constatate anumite nereguli la instalațiile electrice.

„Au fost constatate anumite nereguli, unele care se referă la instalații electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Existau în spital senzori pentru oxigen, iar instalația de detectare la incendiu nu exista”, a mai declarat Raed Arafat.

„În spital erau internați 125 de pacienți – 120 cu COVID și 5 cu alte afecțiuni. În Secția ATI în care s-a produs incendiul erau 10 persoane, iar 7 dintre ele și-au pierdut viața”, a precizat el.

În urma incendiului, pacienții au fost transferați în principal la 3 spitale: Spitalul Județean Constanța, Spitalul de Pneumologie Palazu Mare, Spitalul Militar.

Arafat a spus că motivul pentru care a mers la Constanța a fost să vadă dacă este necesar transferul pacienților în spitale din alte județe, iar la fața locului a constatat că nu este necesar.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version