Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat duminică, într-o declarație de presă, că toți pacienții externați vineri rapid de la Spitalul Foișor se vor putea opera și trata la Spitalul SRI – Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Agrippa Ionescu”.

Totodată, Voiculescu a precizat că a vorbit la telefon cu toți pacienții de la „Foișor”.

Iată precizările ministrului Sănătății:

„Scandalul mediatic din ultimele zile a fost despre cei puțin peste 100 de pacienți internați la spitalul Foișor. Am vorbit cu toți acești pacienți externați, care sunt acum acasă, și i-am informat, de asemenea, asupra stării de sănătate a pacienților care au fost transferați din Spitalul Foișor în alte spitale din București și din țară. Împreună cu colegi din MS i-am sunat persoanl pe fiecare dintre cei externați, pe mulți i-am sunat persoanl în cursul zilei de ieri și de astăzi.

Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care se luptă acum pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum, în acest moment, la Spitalul Foișor, pacienți care au nevoie acut de terapie intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor.

Am fost, de asemenea, impresionat de empatia și de solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit. mi-am amintit de începuturile acestei pandemii și de solidaritatea de care românii au dat atunci dovadă. Vă amintiți cu toții toate acele donații, toate acele gesturi mai mici sau mai mari de solidaritate ale unor oameni, ale unor companii.

Românii nu s-au schimbat. Ce s-a schoimbat este scena politică și ceea ce s-a schimbat, de asemenea, este faptul că anumite televiziuni nu mai primesc bani.

O parte dintre pacienții cu care am vorbit fuseseră deja operați, o altă parte urmau să fie operați la Spitalul Foișor. Fără excepție, pacienții cu care am vorbit au avut cuvinte de laudă la adresa medicilor lor.

Mulți dintre ei sunt în legătură cu medicii curanți în continuare, iar MS a găsit deja soluții pentru cazurile urgente, pentru operații și tratament la Spitalul „Agrippa Ionescu” (Spitalul Clinic de Urgență al SRI – n.r.).

Conducerea spitalului și medicii de acolo s-au oferit să primească și medicii curanți de la Foișor, pentru a opera pacienți, acolo unde este cazul, pentru a-i vedea, pentru a le oferi consultația de care au nevoie. Și asta, imediat. De mâine, pacienții care au nevoie de operații sau pot fi primiți pentru tratament sau pentru controale pot merge deja la Spitalul „Agrippa Ionescu” sau la alte spitale din țară cu care MS a luat legătura.

Toți pacienții care au fost externați de la Foișor și care ar putea să aibă nevoie de o reprogramare, respectiv de tratament sau controale vor fi contactați în termen de 24 de ore, urmând să fie programați la Spitalul „Agrippa Ionescu”.

Toți pacinții externați de la Spitalul Foișor au avut de ales în a fi transferați la un alt spital din Capitală și din țară, sau în a merge acasă

Toți pacienții au avut de ales între a fi transportați acasă cu ambulanța sau vor fi preluați de către familii. Cei care au nevoie să fie văzuți de medicul care i-a văzut o vor putea face, așa cum am spus, printr-o colaborare între Spitalul Foițor și echipa Spitalulșui „Agrippa Ionescu”.

Medicii de la Foișor – medicii curanți, cu care pacienții sunt în legătură, în continuare, vor putea să-i opereze pe aceștia dacă vor dori și dacă pacienții vor dori acest lucru. De asemenea, vor putea să o facă la Spitalul „Agrippa Ionescu”, fără costuri suplimentare pentru pacienți, desigur.

În ceea ce îi privește pe cei internați, vorbim despre 12 pacienți care au fost transferați la spitale din Capitală și din țară. La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca au fost transferați 4 la Secția Ortopedie, la Spitalul Universitar București au fost transferați 5 pacienți la Secția Ortopedie – vorbim despre 4 femei și un bărbat de 72 de ani, toți pacienții sunt în stare stabilă -, la Spitalul de Urgență „Dr. Bagdasar-Arseni” a fost transferat un pacient, la Spitalul Universitar de Urgență „Elias” au fost transferat un pacient, la Spitalul Clinic Județean Buzău a fost transferat, de asemenea, un pacient în stare stabilă.

Despre scandalul evacuării Spitalului Foișor, aici:

Voiculescu îi bate obrazul lui Nicușor Dan: „Spitalul Foișor este sub autoritatea PMB. Jumătate din paturi erau libere”

Cel care a organizat evacuarea este Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), structură aflată în cadrul Ministerului de Interne condus de ministrul Lucian Bode (PNL), care însă nu a fost deranjat cu nicio critică.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version