UPDATE. După 12 ore de “scotocire” prin birourile angajaților din Primăria Severinului, inclusiv prin cel al primarului C-tin Gherghe, procurorii DNA au plecat cu trei saci de documente. Procurorii nu au făcut declarați și nici nu au pus sub învinuire vreun angajat al Primăriei Severinului. Primarul “Costică fifty-fifty” Gherghe s-a ascuns de presă.

Procurori DNA la Severin (1)
Procurorii DNA și sacii cu documente

UPDATE. Procurorii DNA vor să verifice dacă sunt reale afirmațiile Curții de Conturi referitoare la faptul că milioane de euro au fost achitate de primarul Gherghe cu încălcarea prevederilor legale. De asemenea, procurorii vor să afle și cum s-a suplimentat de la bugetul local sumele către societatea care a efectuat lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canal din municipiul Drobeta Turnu Severin cu fonduri europene.

UPDATE. Procurorii DNA i-au mai cerut primarului “Costică fifty-fifty” Gherghe toate documentele legate de plata a circa 7 milioane de lei făcută către SC SECOM SA.

UPDATE. La întrebarea procurorilor dacă primarul Gherghe este în birou, portarul le-a răspuns că este plecat pe teren. După circa o oră și-a făcut apariția și celebrul traseist politic primarul “Costică fifty-fifty” Gherghe. El a fost primit pe “covorul roșu” de Nicolae Paponiu, city managerul municipiului.

UPDATE. După câteva ore de la sosirea procurorilor în biroul primarului și-a făcut apariția  avocatul și nepotul lui Gherghe, Sorin Petru Crudiu. Crudiu a fost asociat al primarului în ”Casa de avocatură Gherghe”. Culmea coincidenței, Crudiu a fost președintele companiei SECOM pe vremea când s-au făcut plățile cercetate de procurorii DNA. Reamintim că acționarul majoritar la SECOM este Consiliul Local Drobeta Turnu-Severin.

Procurori DNA la Severin (3)
Procurorii au ieșit. Nu și “Costică fifty-fifty” Gherghe!

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au luat cu asalt, luni după-amiază, mai multe locaţii din Turnu Severin, inclusiv sediul Primăriei. Din informațiile noastre rezultă faptul că primarul Constantin Gherghe este cercetat de DNA în dosare mai vechi instrumentare de procurorul DIICOT Constantin Șopalcă.

gherghe
Constantin Gherghe zis și “Costică fifty-fifty”

Aceste dosare au fost preluat de DNA după ce procurorii Șopalcă și șeful său Dovlete au fost extirpați din DIICOT și transferați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

La ora 15.25, procurorii DNA îi luau o declarație primarului Costică Gherghe în prezența controversatului avocat Sorin Crudiu.

Deocamdată nu se cunosc detalii în legătură cu misiunea procurorilor DNA, dar primele informaţii arată că primarul Constantin Gherghe ar fi acordat preferențial mai multe contracte.

Gherghe, actualul preşedinte al UNPR Mehedinţi, este bănuit că ar fi acordat cu dedicaţie contracte de reabilitare termică a mai multor blocuri.

Personaj extrem de controversat, Constantin Gherghe apare inclusiv în dosarul în care protagonist este afaceristul Dănuţ Ovidiu Mârţ, despre care se spune că ar fi liderul unei grupări de proxenetism. Iar numele lui Constantin Gherghe figurează în postura de client al elevelor exploatate sexual de Mârţ.

DE CITIT ŞI:

Nicolicea în locul lui Gherghe la Primăria Severinului

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version