Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

APIA amână cu cel puţin două săptămâni primirea cererilor de plată din 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) amână cu cel cel puţin două săptămâni startului Campaniei de primire a Cererilor de Plată 2024, pe motiv că se modifică legislaţia europeană, în sensul modificării/aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil României.

„Totodată, se aşteaptă de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiţionalitatea pentru GAEC 7 şi GAEC 8. Ulterior, legislaţia naţională se va aproba în sensul celor stabilite în legislaţia europeană. Astfel, având în vedere aspectele prezentate mai sus, APIA amână termenul de depunere a cererilor de plată pentru anul 2024 în funcţie de calendarul stabilit pentru aprobarea tuturor actelor normative”, precizează reprezentanții APIA.

Conform instituţiei, APIA a pus la dispoziţia fermierilor români aplicaţia IPA Online, prin care aceştia pot face modificări/actualizări ale cererilor unice depuse, sector vegetal, fără a avea posibilitatea de a închide cererile şi a le aproba, până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024.

„Decalarea termenului de depunere nu va impacta Campania de plăţi în avans pentru anul de cerere în curs care va începe la data de 16 octombrie 2024″, a declarat directorul general al APIA, Cornel Turcescu.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv