Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:
După ce a eșuat cu fuziunea ELCEN-RADET, Gabi Firea a găsit o altă metodă de a desființa regia bucureșteană de termoficare

Șmecherie à la Firea! Primărița PSD vrea să dividă RADET ca să-și acopere ilegalitățile!

Gabriela Firea, primarul Capitalei, este somată de USR București să retragă de pe ordinea de zi a ședinței CGMB proiectul de înființare a două companii municipale – Termoenergetica și Energetica servicii  – care să preia activitatea RADET, dar și alte servicii conexe, în perspectiva falimentului acestei regii care se află în insolvență de mai bine de 3 ani. (Vezi document la finalul articolului)

Gabriela Firea încearcă să-și acopere ilegalitățile cu alte ilegalități, iar acest proiect este un șantaj la adresa bucureștenilor și riscă să îngroape definitiv termoficarea în București, acuză reprezentanții USR București. 
 
Aceasta, în condițiile în care Curtea de Apel bucurești a decis definitiv, în 14 februarie, procesul privind înființarea a celor 22 de companii municipale.
Firea a pierdut definitiv în instanță înfiinţarea celor 22 de Companii Municipale

”În proiectul menționat a fost strecurată și o frază care o salvează pe Gabriela Firea de orice răspundere în cazul companiei municipale și mai ales în cazul celor 300 de milioane de euro dați acesteia din bani publici. Mai precis, articolul nr. 23 stabilește următoarele:

”Compania Municipală Energetica București S.A. continuă activitatea conform tuturor HCGMB (conform anexei) adoptate până în prezent”.

Problema este că în anexa indicată este trecută și hotărârea pe care Curtea de Apel București a declarat-o ca fiind ilegală.

Cu alte cuvinte, Gabriela Firea vrea să valideze retroactiv, prin votul consilierilor municipali și sub presiunea falimentului RADET, o hotărâre declarată ilegală de justiție”, se arată în comunicatul USR București. 

”Acea frază strecurată abil în proiectul de hotărâre are un singur scop, și anume să-i salveze pielea Gabrielei Firea în problema înființării companiilor municipale.

Altfel, dacă lucrurile rămân așa cum sunt în prezent, atât ea cât și cei care i-au fost alături în acest demers ilegal, ar trebui să plătească din buzunar prejudicii enorme aduse bugetului Capitalei.

Problema cea mai mare este însă că Gabriela Firea condiționează salvarea propriei persoane de salvarea termoficării în București.

În forma actuală, proiectul nu poate trece, pentru că ar însemna ”albirea” tuturor companiilor. Însă dacă proiectul nu trece, atunci soluția la problema termoficării în București este iarăși amânată.

Prin urmare, îi cer Gabrielei Firea să retragă proiectul, să-l modifice de urgență astfel încât să poată fi votat în Consiliu. Altfel, va trebui să-și asume vina nu doar pentru dezastrul companiilor municipale, ci și pentru falimentul termoficării în București” a declarat Roxana Wring, președinte USR București și consilier municipal.

Soluția propusă de USR București presupune ca termoficarea în București să fie asigurată de o entitate juridică nouă, construită de la zero, pe baze legale, transparente, cu respectarea principiilor de guvernanță corporativă și cu soluții agreate cu toți actorii implicați.

Orice altă soluție care ignoră legea sau care eludează aplicarea deciziei instanței nu poate fi acceptată pentru că ar crea un precedent extrem de periculos pentru banul public, se mai arată în comunicat.

43 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv