Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Andrei Baciu, care este vicepreședinte camapaniei de vaccinare (CNCAV), mimează grija pentru bolnavii cronic și pensionari, după ce a permis, inclusiv prin grija premierului florin cîțu, imunizarea peste rând a tinerilor „speciali”.

Baciu s-a lăudat că a dat drumul la programări pe platforma electronică de vaccinare a persoanelor din etapa a 3-a, deși au fost imunizați până acum doar puțin peste 800.000 de români cu ambele doze, în condițiile în care există circa 4,5 milioane de pensionari.

N-au fost vaccinați toți pensionarii, dar s-a dat drumul la programări pentru toată lumea

Acum, el susține că cei din etapa a 3-a s-au programat cam degeaba, pentru că au prioritate cei din categoriile vulnerabile – care n-au avut loc la vaccinare din cauza „specialilor”.

Baciu susține că locul de pe lista de așteptare se poate modifica la cei care nu sunt din etapa a 2-a, dar promite că se lucrează la modificarea platformei de vaccinare, astfel încât persoanele aflate pe listele de așteptare să aibă și o estimare a perioadei până la primirea vaccinului.

Iată explicațiile lui Andrei Baciu, pe pagina sa de Facebook:

„În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma #RoVaccinare. Veți putea vedea în listele de așteptare câte persoane aveți în fața dumneavoastră și va exista și o estimare de timp până când veți ajunge într-un centru de vaccinare.

Persoanele cu boli cronice şi cele peste 65 de ani au prioritate la vaccinare.

Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 9️⃣9️⃣ persoane înainte (ocupăm locul 1️⃣0️⃣0️⃣) şi se mai înscriu 1️⃣0️⃣ persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 1️⃣1️⃣0️⃣.

Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platforma #ROVACCINARE.”

Cîțu nu se sperie că secțiile ATI sunt pline: „Campania de vaccinare merge bine”
Cîțu, invitat de Ciucă la „specialii” tineri vaccinați înaintea pensionarilor și bolnavilor cronic
Ciucă, despre vaccinarea „membrilor familiilor noastre”: Sunt arondați sistemului propriu al MApN
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version