Ministrul Educației, Ligia Deca, a amânat joi, prin ordin, probele de competență la examenul de Bacalaureat, în timp ce greva generală din învățământ, ajunsă la sfârșitul celei de a treia săptămâni, continuă iar profesorii sunt hotărâți să mențină școlile închise.

„Sperăm să nu fie influențate și probele scrise” la Bacalaureat, a precizat Deca, la finalul ședinței Guvernului.

Astfel, probele de competențe, care ar fi trebuit să înceapă luni, 12 iunie, vor fi susținute în perioada 14-23 iunie.

„Pentru clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, perioada de înscriere la Bacalaureat și la Evaluare Națională și de încheiere a mediilor se prelungește până în 13 iunie (…) Probele de competențe la bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește calendarul de susținere a probelor scrise la Bacalaureat și Evaluarea Națională, nu se se impune modificare a calendarului și ne dorim nici să nu fie nevoie de modificăr”, a spus ministru Educației.

Ligia Deca a mai spus că, „pentru celelalte clase nu se impune modificarea calendarului pentru încheierea situației școlare”, deoarece a dat posibilitatea ca acest lucru să se facă la două note:

„Am ușurat închiderea situației școlare, în situații excepționale, cum este cea de acum. Nu vorbim de încheierea situației școlare de către altcineva decât profesorul de la clasă, care are în dreptul său această obligație”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version