Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR stabilește data dezbaterii sesizării premierului privind moţiunea de cenzură /JUSTIȚIE: Generalul de contrainformații Gherghe (DGIA), condamnat de formă: 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidarea fondurilor Armatei /

Breaking News:

Ministrul Voiculescu: Activitatea de transplant trebuie să continue transparent, avem bani

Există finanțare pentru transplant, până în prezent fiind cheltuit doar 53% din bugetul alocat acestui domeniu, iar această activitate trebuie să continue în condiții de transparență.

transplant, organ-donation-box-deceased- foto spitalul militar

Aceasta este concluzia întâlnirii de ieri pe tema Programului Național de Transplant, la care au participat coordonatorii regionali pe transplant din Bihor, București, Cluj și Târgu Mureș, membri ai Consiliului științific al ANT, membri ai conducerii ANT și reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

“Am avut o întâlnire bună, în care am stabilit care sunt prioritățile pentru activitatea de transplant și care sunt prioritățile ministerului. Mesajul nu poate fi decât unul singur: activitatea de transplant din România trebuie să continue. Există foarte multe lucruri bune realizate în activitatea de transplant din România, dar această activitate cu siguranță trebuie să continue în condiții de transparență, în condiții de respectare a regulilor, a cadrului legal. Ce am hotărât ieri sunt câțiva pași importanți. (…) Există un cadru legal care va fi îmbunătățit, dar nu s-a schimbat nimic în acest moment. Nu are nimeni de ce să se teamă”, a declarat, astăzi, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

“De asemenea, există finanțare și toate instrumentele care erau până acum la dispoziție sunt în continuare la dispoziția tuturor spitalelor. MS finanțează această activitate aș spune mai degrabă bine. Din Programul național pentru transplant banii consumați față de bugetul alocat în acest an sunt undeva la 53%. 53% din bugetul alocat pentru acest an a fost consumat. Nu se pune în niciun fel problema de finanțare”, a explicat acesta.

Potrivit lui Voiculescu, Registrul național de transplant funcționează, însă “nu așa cum ar trebui”.

“Cred că am căzut de acord cu toții asupra acestui punct ieri (n.r. — luni). Din punct de vedere tehnic, registrul ar putea să ajute activitatea ANT cu mult mai mult. Nu există o metodologie clară de completare a acestui registru, iar regulile nu sunt respectate. Vom avea întâlniri destul de dese în perioada următoare”, a arătat ministrul Sănătății.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv