Vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR PLUS, a declarat, luni, că „nu e superimunitate”, ci „un compromis mai mic” avizul CSM la trimiterea în judecată a magistraților.

„Obiectivul este ca Secţia specială să devină istorie. E un compromis. MCV va fi ridicat doar îndeplinind această condiţie. Această măsură, acest compromis care se regăseşte în momentul de faţă, vom vedea cum va funcţiona şi, în funcţie de asta, putem să discutăm şi în viitor asupra lui. Eu cred că CSM primeşte şi responsabilitate prin această decizie şi din această perspectivă spun că e un compromis care e mai mic decât necesitatea majoră de desfiinţare a Secţiei speciale”, a declarat Dan Barna, întrebat despre acest amendament.

La insistența jurnaliștilor că acest amendament va duce la o superimunitate a magistraţilor, Barna a replicat: „Nu este o superimunitate, este un aviz al unei secţii în funcţie de magistratul respectiv care ţine de trimiterea în judecată”.
 
Liderul USR a contrazis, astfel, Forumul Judecătorilor care a lansat expresia de „superimunitate” și a criticat amendamentele adoptate, săptămâna trecută, de Comisia Juridică din Camera Deputaților, la proiectul legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).
Forumul Judecătorilor: Superimunităţile magistraţilor adoptate de Comisia juridică, un privilegiu inadmisibil

Spre deosebire de Barna, premierul Florin Cîţu s-a declarat nemulțumit de amendamente, anunțând, vineri, că va încerca la Senat o modificare:

„Eu am spus de fiecare dată că îmi doresc ca proiectul de lege să iasă din Parlamentul României cât mai aproape de forma pe care am adoptat-o în Guvern. În continuare discut cu colegii mei, proiectul merge la Senat şi vom încerca şi acolo să avem o modificare care să îl aducă cât mai aproape de forma pe care am aprobat-o în şedinţa de Guvern. Rămân la opinia că aceea este forma cea mai bună pentru România astăzi”.

Cîţu, nemulțumit de amendamentele din desfiinţarea SIIJ: Vom încerca o modificare la Senat
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version