Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Blejnar, condamnat definitiv de CAB la 5 ani de închisoare

UPDATE: Blejnar s-a predat Poliției. “Sunt agitat, sunt nervos și sunt supărat, mai ales”, a declarat el.

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost condamnat definitiv, marți, de judecătorii Curții de Apel București (CAB), la 5 ani de închisoare. Într-un alt dosar – “Motorina” -, Blejnar a fost achitat definitiv, recent.

 
Este al doilea șef al ANAF condamnat, după Șerban Pop (5 ani în dosarul Voculescu&Camelia), care fugise din țară și a fost capturat în Italia, vara trecută.
Șerban Pop, fostul șef al ANAF, a fost capturat în Italia. Are o condamnare de 5 ani de închisoare

În cazul lui Blejnar, instanța de fond pronunțase o condamnare de 6 ani de închisoare.

El a fost acuzat că a primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri, în 2011, pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul. Ar fi vorba de un comision de 20% din valoarea contractului atribuit de ANAF.

Potrivit procurorilor, Blejnar a folosit cinci firme fantomă pentru a scoate din bancă banii primiți mită.

Blejnar fusese arestat preventiv în acest dosar.

Cercetat în același dosar, Dan Stroe, directorul de achiziții la acel moment în ANAF, și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoastere a vinovăției.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv