Judecată pentru abuz în serviciu, Bombonica Prodana, ex-soția lui Liviu Dragnea – de care a divorțat după condamnarea acestuia în primă înstanță la închisoare cu suspendare în dosarul “Fraude la Referendum” -, solicită acum sesizarea Curții Consituționale a României (CCR), pentru a se stabili unui prag valoric pentru infracțiunea de care este acuzată.

Este exact ce prevedea Ordonanța 13, pentru care sute de mii de români au ieșit în stradă: Guvernul Grindeanu a stabilit că prejudiciile de peste 200.000 de lei nu pot fi considerate abuz în serviciu.

Iar cum prejudiciul în dosarul în care Bombonica este acuzată de abuz în serviciu iar Liviu Dragnea de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual a fost stabilit de procurorii DNA de 108.000 de lei, cei doi ar fi fost salvați de pușcărie.  

Judecătorii ÎCCJ vor decide arți, 28 martie, la următorul termen al procesului celor doi, dacă îi vor aproba solicitatea Bombonicăi Prodana privind sesizarea CCR.

Dosarul a fost trimis în judecată în 15 iulie anul trecut de procurorii DNA însă abia în ianuarie anul acesta a început judecarea lui.

La primul termen, în februarie, 3 dintre cei 10 inculpați din dosar și-au recunoscut vinovăția și au cerut procedură simplificată.

Bombonica Prodana ex soția lui Liviu Dragnea

Curtea Constituţională a decis anul trecut că abuzul în serviciu poate fi considerat infracţiune doar dacă presupune încălcarea unei legi sau ordonanţe.

În motivarea deciziei, CCR a precizat că trebuie stabilit, de către Parlament, un prag valoric pentru prejudiciile care să fie incluse în această infracțiune.

Însă Parlamentul, deși majoritar PSD+ALDE, nu a mișcat niciun deget în acest sens, lăsând Guvernul Grindeanu să încerce manevra de salvare a soților Dragnea, prin OUG 13. Deocamdată nu le-a ieșit. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version