Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîțu propune PSD și USR un armistițiu politic, pentru ca Guvernul minoritar Ciucă să fie votat de Parlament /

Breaking News:
Viitorul sună a TĂRĂGĂNARE

CAB a returnat Tribunalului București dosarul „10 August” să decidă redeschiderea anchetei

Judecătoarea Ruxandra Grecu de la Curtea de Apel București (CAB) a returnat, luni, Tribunalului București dosarul „10 August” pentru a lua decizia privind redeschiderea anchetei împotriva șefilor Jandarmeriei.

Inițial, ea stabilise o amânare, joia trecută, solicitând ca aceștia să fie citați pentru a se prezenta în instanță.

Tot luni, a fost respinsă cererea avocaților de recuzare a judecătorului Ruxandra Grecu de a participa în cauză.

Redeschiderea urmăririi penale față de șefii Jandarmeriei care au ordonat gazarea și îndepărtarea cu tunuri de apă a protestatarilor pașnici a fost cerută de procurorul-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, după ce președintele Klaus Iohannis s-a declarat public nemulțumit de soluție.

Iohannis, despre clasarea dosarului 10 august: Am foarte mare încredere în sistemul de justiţie

„Personal, mi-aş dori să se cerceteze mai în detaliu aceste lucruri”, a decretat Iohannis, într-o declarație la Palatul Cotroceni.

Redeschiderea dosarului „10 August”. Iohannis: „Am spus că, personal, mi-aş dori să se cerceteze mai în detaliu”

Dacă dosarul va fi redeschis, el va reveni de la DIICOT – unde fusese cerut „pentru studiu”, în iunie 2019 – la Secția Militară de la Parchetul General, care declanșase urmărirea penală a șefilor Jandarmeriei care le-au ordonat subalternilor să pulverizeze în mulțime gaze lacrimogene și să utilizeze tunurile de apă: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile.

DIICOT a clasat dosarul 10 August, la 2 ani de la violențele jandarmilor. Cazan, Cucoș, Sindile scapă de urmărirea penală
Clasarea dosarului 10 August, la loc comanda! De ce se redeschide urmărirea penală faţă de Cucoș, Cazan, Sindile

Aceştia vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals, participaţie improprie la purtare abuzivă, la fals intelectual și la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

16 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv