Procurorii Parchetului General efectuează cercetări pentru omor calificat cu premeditare, în cazul asasinatului cu bombă de la Arad, produs sâmbătă dimineață asupra omului de afaceri Ioan Crişan.

Cercetarea la fața locului s-a încheiat duminică, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

„Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin. În cursul zilei de ieri, a fost finalizată cercetarea la faţa locului. Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize şi constatări) din multiple specialităţi, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate. În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activităţi de urmărire penală în ritm continuu şi susţinut”.

Au fost alocate „importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română”, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Maşina omului de afaceri a explodat sâmbătă dimineaţa, când el a vrut să plece din parcarea unui supermarket aflat pe Calea „Aurel Vlaicu”, din municipiul Arad.

Reglare mafiotă de conturi! Afaceristul Ioan Crișan a fost asasinat cu o bombă plasată în mașina personală

Potrivit unor imagini difuzate de Antena 3, Ioan Crișan a băut cafeaua împreună cu un bărbat cu șapcă, la barul supermarketului, înainte de a fi ucis. Cei doi s-au despărțit în parcare. 

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat asigurări, luni dimineață, că asasinatul cu bombă de la Arad „este un caz singular”. El a transmis că „toți românii că „sunt în siguranță”.

Bode, despre asasinatul cu bombă de la Arad: Este un caz singular, toți românii sunt în siguranță
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version