Medicul chirurg Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie de la Spitalul Floreasca, a fost achitat definitiv, miercuri, de un complet al Curții de Apel Bucureşti, în dosarul de corupție trimis în judecată de DNA, în aprilie 2020.

Beuran a fost acuzat de procurorii anticorupție că a primit de la o tânără doctoriţă suma de 10.000 de euro, în schimbul numirii acesteia într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”.

Cum numirea nu s-a concretizat, doctoriţa l-a denunţat pe Beuran la DNA, iar procurorii l-au reţinut pe medic, în februarie 2020, dar nu au obținut în instanță arestarea preventivă a acestuia, ci doar plasarea lui în arest la domiciliu, pentru doar aproximativ două săptămâni.

Dosarul, înregistrat inițial la Tribunalul Bucureşti, a fost strămutat la Tribunalul Giurgiu, printr-o decizie obţinută de inculpat la Curtea de Apel Bucureşti, în octombrie 2021, pe motiv că „mediatizarea excesivă şi notorietatea lui sunt împrejurări de natură a afecta aparenţa de imparţialitate a unei întregi instanţe, respectiv Tribunalul Bucureşti”.

Tribunalul Giurgiu l-a achitat pe Beuran, în noiembrie 2022, pe motiv că „fapta nu există”, iar acum, CAB a respins apelul procurorilor și a menţinut decizia instanței de fond.

Beuran a mai fost implicat într-un scandal, mușamalizat rapid: o pacientă a fost incendiată pe masa de operație, la Spitalul Floreasca, în ianuarie 2020:

VIDEO. Val de nereguli la operația pacientei arse, coordonată de Beuran. Costache: S-a produs efect de spirtieră

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a făcut public cazul pacientei incendiate pe masa de operație la Spitalul Floreasca, îl acuză pe medicul chirurg Mircea Beuran că a intrat în sala de operație ”fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, cu echipamentul de pe secție, într-un cuvânt “ca de pe stradă”, după ce femeia a fost arsă de rezidentul pe care el l-a lăsat nesupravegheat să facă intervenția chirurgicală.

FOTO. Ungureanu (USR): Beuran a intrat ca pe stradă, cu ceasul la mână, în sala de operație
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version