Condamnată definitiv, miercuri, la 4 ani de închisoare cu executare, după rejudecarea apelului în urma deciziei CCR privind constituirea ilegală a completurilor de 5 judecători, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost dată în urmărire internațională.

Imediat după pronunțarea sentinței, de către un alt complet de 5 judecători, tras la sorți ”ca la carte”, trei polițiști s-au deplasat la domiciliul condamnatei, pentru a pune în executare mandatul.

Numai că este știut faptul că Alina Bica a fugit din țară în Costa Rica, alături de Elena Udrea – care, între timp, s-a întors -, însă ea a plecat și de acolo, ultima dată fiind văzută la Madrid.

Alina Bica fusese arestată de autoritățile din Costa Rica, în octombrie anul trecut, însă a fost eliberată după numai două luni, înainte de Crăciun.
 Concret, Instanţa supremă a suspendat executarea tuturor pedepselor pronunțate de completurile de 5 judecători, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, după decizia Curţii Constituţionale.
 
Bica a formulat o contestaţie în anulare, care i-a fost admisă de ÎCCJ în 19 martie anul acesta.
 
În consecință, apelul la condamnarea de 4 ani de închisoare pronunțată de instanța de fond a fost rejudecat.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version