Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

CSM a decis că Mihaiela Moraru Iorga, care a mătrășit marele dosar Microsoft, se întoarce la DNA

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis joi că procurorul Mihaiela Moraru Iorga, care a mătrășit marele dosar Microsoft cu 9 foști miniștri, se întoarce la DNA.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea suspendării din funcţia de procuror a doamnei MORARU IORGA MIHAIELA, începând cu data de 18.10.2018, data intrării în vigoare a Legii nr.303/2004, aşa cum a fost modificată prin Legea nr.242/2018 şi reluarea activităţii sale, în funcţia avută anterior, cea de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – structura centrală, începând cu aceeaşi dată”, se arată în decizia procurorilor CSM. 

Mihaiela Iorga a fost trimisă în judecată pe 8 februarie de DNA Ploieşti, fiind acuzată de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, în formă continuată. În perioada 2015 – iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenţie directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive şi omisive, preciza atunci DNA, într-un comunicat de presă.

Însă judecătorul de la camera preliminară din ÎCCJ a decis în luna iunie restituirea dosarului la DNA Ploieşti. Magistratul a constatat nulitatea rechizitoriului şi a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale.

246 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv