Alina Bica rămâne cu condamnarea de 4 ani de închisoare cu executare, după ce Înalta Curte de Casaţie și Justiție (ÎCCJ) i-a respins, miercuri, recursul în casație.

Fosta șefă a DIICOT este fugită în Italia și a epuizat, acum, toate căile de atac, decizia Instanței Supreme fiind definitivă, conform minutei.

Minuta instanței

„Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru recurenta inculpată până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 160 lei rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 ianuarie 2021 Cu opinia separată: În sensul admiterii recursului în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela, casării deciziei recurate şi achitării inculpatei Bica Alina Mihaela pentru săvârşirea infracțiunii prevăzute de art. 269 alin. (1) din Codul penal, în temeiul art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală.”

În 29 noiembrie 2019, Alina Bica, a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, după rejudecarea apelului, în urma deciziei CCR privind constituirea ilegală a completurilor de 5 judecători.

Fosta șefă a DIICOT a fost dată în urmărire internațională și prinsă de Interpol în Italia, pe 10 iulie 2020, însă o instanță din peninsulă a plasat-o în arest la domiciliu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version