Daniel Chițoiu, fost vicepremier și ministru PNL în Guvernul Ponta, migrat ulterior la ALDE unde este secretar general, este urmărit penal pentru ucidere din culpă, în urma accidentului din 26 decembrie în care a omorât cu mașina două persoane și a rănit grav o  treia, care a necesitat intervenția chirurgicală.

sursă foto România Liberă

Chițoiu s-a prezentat abia joi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, care a preluat încă din 30 decembrie 2019 dosarul penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

Anchetatorii au stabilit, în sfârșit, că politicianul a intrat pe contrasens cu mașina și a tamponat frontal Loganul care circula regulamentar. În accident au murit două persoane, în a doua zi de Crăciun.

Chițoiu a fost întrebat de jurnaliști, la ieșirea de la Parchet, dacă a vorbit cu familia victimelor și a răspuns scurt: ”Nu”.

Secretarul general al ALDE a venit însoțit de avocat și a stat circa un sfert de oră în sediul Parchetului, unde procurorul l-a înștiințat asupra acuzațiilor care i se aduc.

„Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una dintre proceduri”, a declarat Chițoiu.

Întrebat dacă vorbea la telefon în momentul impactului, el a negat.

Despre faptul că se afla în picioare imediat după accident, iar apoi a fost dus pe targă la spital, Daniel Chițoiu a spus: „Mi-am revenit în momentul acela”.

Daniel Chițoiu urmează să dea o declarație mai amplă în fața anchetatorilor, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Anchetatorii au dispus o expertiză tehnică în acest caz și au audiat mai mulți martori, care au declarat că mașina Audi condusă de Chițoiu a părăsit în mod inexplicabil banda de mers, a intrat pe contrasens și a lovit frontal Dacia Logan în care au murit pe loc, în urma impactului puternic, șoferul și persoana din dreapta lui – soț și soție.

Dosar preluat de la Parchetul Judecătoriei Pitești, în urma ”intensei reflectări în mass-media de la nivel naţional şi local”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a anunțat în 9 ianuarie, pe pagina de Facebook a Ministerului Public, că în cauză este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Anchetatorii arată că decizia de preluare a dosarului „are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident”.

Amintim că Daniel Chițoiu apare în fotografii publicate pe Facebook de jurnalistul Ovidiu Vanghele, imediat după accident, ieșind pe picioarele lui din mașia Audi pe care o conducea. El a mers imediat în spatele bolidului și a verificat dacă are pagube serioase.

VIDEO. Grija lui Chițoiu imediat după accidentul în care au murit doi oameni: Să nu-și fi lovit rău mașina

Aceasta, în timp ce în fața lui au murit două persoane în mașina Dacia Logan pe care el a lovit-o frontal.

La puțin timp, Chițoiu a fost dus cu ambulanța la Spitalul de urgență din Pitești, apoi transferat la Spitalul de Urgență ”Floreasca”, cu trei coaste rupte. Politicianul a fost externat abia pe 2 ianuarie, după 8 zile.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version