Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa plagiatorului Bogdan Licu, pe care l-a ales pentru postul de prim-adjunct al procurorului general al României.

„Ceea ce am avut în vedere a fost în primul rând faptul că a avut curajul profesional să relanseze dosarul Revoluției. Foarte greu de refuzat un procuror care și-a asumat o astfel de decizie”, a declarat Predoiu.

El a adăugat că a mai avut în vedere experiența acestuia, pe care nu i-o poate contesta nimeni, precum și faptul că a trecut prin „travaliul” de interimar la Parchetul General.

„Cunosc și criticile care s-au adus, și acuzele. Invit pe toți să observe că nu există niciun verdict oficial al unei autorități competente în domeniu care să stabilească dacă domnul Licu a plagiat sau nu a plagiat. A face judecăți înaintea unui verdict al instituției specializate, ar fi o greșeală”, a susținut ministrul Justiției.

Despre faptul că Licu a plagiat în teza de doctorat, iar apoi chiar a vrut să renunțe la ea, dar legea nu îi permite, Predoiu a spus că nu crede că acesta a plagiat: 

„În urmă cu câțiva ani de zile a mai existat o dezbatere tot cu un procuror de rang înalt, tot legat de un presupus plagiat, procurorul de rang înalt a refuzat să demisioneze și bine a făcut, iar în final s-a dovedit că nu era vorba de plagiat”.

Cătălin Predoiu a subliniat că „ceea ce trebuie luat în considerare în acest moment este ceea ce avem oficial”.

Predoiu l-a propus pe plagiatorul Licu prim-adjunct al procurorului general al României

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version