Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Plata primită pentru sabotarea dosarelor Microsoft, EADS și a lui Kovesi, plus alte "servicii" prestate PSD

Revocată de Kovesi, Mihaiela Moraru Iorga a fost numită procuror la Secția specială

Mihaiela Moraru-Iorga a fost numită marţi, de CSM, procuror de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, pentru un mandat de trei ani.

Asta în ciuda faptului că revocarea sa de la DNA, decisă în 2017 de fostul procuror-șef Laura Codruța Kovesi, nu are o sentință definitivă în justiție.

Astfel, Curtea de Apel București a decis marți anularea revocării, dar aceasta poate fi contestată de Kovesi la instanța superioară – Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a Contencios Administrativ si Fiscal.

Amintim că tot Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a hotărât, în septembrie 2017, suspendarea rordinului de revocare semnat de Kovesi, până la soluţionarea procesului.

Iorga-Moraru acţionat-o în instanţă pe fosta şefă a DNA, iar judecătorii au dispus că aceasta se poate întoarce să lucreze în DNA.

 Kovesi a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp. Ulterior, Moraru Iorga a contestat în instanţă ordinul de revocare.
 
Trimisă în judecată, Iorga a scăpat de dosar

Iorga a fost trimisă în judecată pe 8 februarie 2018 de DNA Ploieşti, pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, în formă continuată.

Procurorii spun că în perioada 2015 – iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenţie directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive şi omisive, preciza atunci DNA, într-un comunicat de presă.

Însă judecătorul de la camera preliminară din ÎCCJ a decis în luna iunie 2018 restituirea dosarului la DNA Ploieşti. Magistratul a constatat nulitatea rechizitoriului şi a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale.

Kovesi și Moraru-Iorga i-au scăpat pe marii corupți din dosarul Microsoft. Faptele s-au prescris! Urmează FRAUDA EADS!
991 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv