După prima lună de “muncă” a lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, am afirmat că sasul nu pare să fie președintele tuturor românilor. Am fost aspru criticat pe Facebook  și “părăsit” de mulți dintre prietenii mei virtuali. De atunci, am arătat în mai multe articole că președintele Iohannis are un comportament duplicitar: promovează verbal curente democratice în dezbateri “herupiste” cu expresii lipsite de conținut, iar în spatele ușilor închise este protectorul evazioniștilor fiscali, a “minicinoșilor” de carieră, care ne-au otrăvit zilele de la tribuna Parlamentului.

iohannis explicit
Președintele Klaus Iohannis a atacat Justiția. CSM trebuie să se sesizeze!

UPDATE: CSM a luat poziţie“Dezbaterea publică, precum și mesajele publice ale reprezentanților puterii executive și legislative, începând cu președintele și prim-ministrul României, președintele Senatului, parlamentari cu vocație de formatori de opinie și importanți reprezentanți ai presei scrise și audiovizuale conțin aprecieri de natură a pune sub semnul precarității o procedură judiciară ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal — și anume executarea hotărârii judecătorești. Astfel de manifestări riscă să exceadă cadrului constituțional în materia înfăptuirii justiției în România, prezentând un potențial de afectare a independenței și prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele CSM, Mircea Aron.

A venit peste noi tragedia de la Club Colectiv și am demonstrat cum președintele Iohannis a umilit toate suflarea României care a înțeles că este momentul unei resetări a clasei politice. Atunci, şeful statului a încercat să murdărească protestul curat al străzii printr-un subterfugiu politicianist. A fost o acțiune execrabilă a președintelui  Klaus Iohannis. De această dată nu am mai fost criticat pe Facebook, ci promovat de zeci de mii de “facebuchiști” – și le mulțumesc și cu această ocazie.

Acum avem o nouă mostră de comportament neadecvat al președintelui Klaus Iohannis. Mulți or să spună că sunt blând folosind adjectivul “neadecvat”. Aveți dreptate!

De fapt, președintele Iohannis s-a comportat ca o SLUGĂ a pușcăriașului Dan Voiculescu.

Să afirmi că decizia ANAF de a pune  în practică o decizie judecătorească rămasă definitivă este “banală” și „discutabilă” se chemă că ești rău intenționat. Nu ești nici prost, cum afirmă muzicianul Tudor Chirilă. Ești SLUGARNIC față de un pușcăriaș. Și ticălos, considerând confiscarea a 60 de milioane de euro drept un “banal motiv administrativ”!

De ce a făcut președintele Iohannis o astfel de declarație extrem de periculosă, de fapt un atac direct, violent, la Justiție? De ce a fost ticălos Klaus Iohannis cu Justiția? Cel puțin dintr-un motiv personal: să plesnească peste ochi judecătorii care și-au permis să decidă că una din casele deținute de familia Iohannis a fost obținută prin fraudă.

Practic, prin această declarație de susținere a trustului de presă deținut de Dan Voiculescu, președintele Klaus Iohannis ne-a arătat micimea caracterului său.

Să fie cât se poate de clar: prin evacuarea sediului Antenelor, ANAF nu oprește emisia televiziunilor deținute de pușcăriașul Dan Voiculescu. ANAF pune în practică o sentință judecătorească rămasă definitivă, pentru a recupera cele 60 de milioane de euro furate de Dan Voiculescu de la contribuabili, de la noi toți. Cu aceste 60 de milioane de euro, Dan Voiculescu a construit Trustul Intact.

ANAF nu face un atac la libertatea de exprimare prin media, așa cum au acuzat senatorii orchestrați de Călin Popescu Tăriceanu și s-a grăbit să întărească președintele Klaus Iohannis, care pe vremuri fusese  propus chiar la Grivco, de Dan Voiculescu, în funcția de premier. Nu!

În prezent, după 1 an și jumătate, ANAF încearcă să recupereze ce Dan Voiculescu a furat de la toți românii, chiar și de la cei care plâng acum pe umerii “Antenelor”. Iar jocul senatorilor penali și a unor politruci este doar o extrapolare forțată a unei legale stări de fapt în tărâmul politic dâmbovițean.

Antena 3” a lui Voiculescu nu este crucișătorul” liberății de exprimare, ci „portavocea” escrocilor fiscali și a infractorilor de drept comun de orice sorginte socială!

De aceea, este forte grav că președintele Klaus Iohannis consideră că deciza judecătorească și acțiunea ANAF sunt “banale” și “discutabile”.

P.S. Dan Voiculescu dovedește că este și din pușcărie păpușarul primilor doi oameni în stat: Președintele României şi Președintele Senatului.

iohanis smecher
Iohannis se îndepărtează de statutul de Președinte
Iată declaraţia lui Iohannis pentru Antena 3:

“Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă. Am constatat din discuții pe care le-a avut că există deschidere la factorii de decizie în acest caz. Cu siguranță, prin discuții așezate și calme, până la urmă se găsesc soluții convenabile”.

Respectarea legii a ajuns un abuz în ochii Senatului și Președintelui României

Imediat după ce a luat apărarea Antenelor şi a acuzat ANAF, Klaus Iohannis a fist bombardat pe Facebook cu mesaje critice iar peste 17.000 de like-uri au fost retrase în mai puţin de 24 de ore. 

„Respectarea legii a ajuns să devină un abuz în ochii preşedintelui”, reclamă internauţii, care se declară „îngreţoşaţi și dezamăgiți” de atitudinea sa.

iohannis facebook antene 3
<strong>Mesajele celor care l au votat pe președintele Iohannis după 8 ore de stat la coadă<strong>
Iată câteva mesaje:

Mădălina Râpeanu: „Dragă echipă de comunicare responsabilă de gestionarea acestei pagini, te rog să faci o monitorizare, nu doar aici în comentarii, ci pe întreg internetul, pe stradă şi pe unde mai vrei, şi să testezi gradul de îngreţoşare şi dezamăgire pe care noi, alegătorii domnului Iohannis, îl resimtim în aceste momente. Te rog mult să-i transmiţi domnului Preşedinte ce ai aflat. Şi apoi trimite-l la Antena 3, unde libertatea de exprimare nu trebuie suprimată, să se exprime cât de liber simte domnia sa pe tema asta. Îţi mulţumesc. Voi urmări staţia cu mare interes, în aşteptarea acesti apariţii”.

„Azi ați dat o palmă tuturor celor care, în ciuda campaniei denigratoare pe care A3 v-o făcea, s-au mobilizat să vă aducă în fruntea țării. Azi ați dat o palmă statului de drept și v-ați amestecat în punerea în execuțare a unei hotărâri judecătorești, azi este ziua în care ați pierdut definitiv respectul celor care au crezut că sunteți președintele unei Românii a bunului simț!”.

Nicu Teodorescu: „Am stat la coadă la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dvs. de astăzi despre Antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să NU vă mai votez. Ar trebui să vă fie ruşine, dar m-aş mira”.

Marian Ursu: „Eu si multi ca mine sunt unul ce a votat ptr Klaus Iohannis presedinte insa dupa declaratia de azi privind televiziunile ce au aruncat cu noroi in dv ma simt un fraier.. Pai cum vine asta domnule Iohannis.. Respectarea legii a ajuns sa devina un abuz? Inainte de toate, cei la intact sa dea banii din prejudiciu si dupa mai vb de libertatea la exprimare etc..Eu nu stiu sa le fi anulat cineva licenta de emisie celor de la mizeria 3 deci pot linistiti arunca cu rahat in continuare..Suntem dezamagiti de dv… Legea trebuie sa fie egala ptr toti!!!”.

Puteți reciti textul “Felicitări, onorabile Iohannis! Ai umilit STRADA!”

Secunda i ai umilit

Comunicatul CSM, ora 14;44 – AGERPRES

PRECIZĂRI privind poziția președintelui Consiliului Superior al Magistraturii față de escaladarea dezbaterii publice legate de punerea în executare a hotărârilor judecătorești

Având în vedere recentele demersuri ale puterii legislative, precum și mesajele publice ale reprezentanților de vârf ai puterii executive, respectiv Președintele și Prim ministrul României, privind acțiunea, amplu prezentată și comentată mediatic, a punerii în executare, de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, a hotărârii judecătorești pronunțate în dosarul cunoscut publicului sub denumirea ‘dosarul ICA’,

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii reamintește — respectând simpatizanții sau partizanii persoanei executate și fără a atenta la libertatea de exprimare a oricărei persoane sau a presei — câteva prevederi ale Constituției României:

‘Art.1 (4) Statul se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor — legislativă, executivă și judecătorească — în cadrul democrației constituționale.

(5) În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.’

‘Art. 16 — Egalitatea în drepturi

(1) Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.’

‘Art. 21 — Accesul liber la justiție

(1) Orice persoană se poate adresa justiției pentru apărarea drepturilor, a libertăților și a intereselor sale legitime.’

‘Art. 124 — Înfăptuirea justiției

(1) Justiția se înfăptuiește în numele legii.

(2) Justiția este unică, imparțială și egală pentru toți.

(3) Judecătorii sunt independenți și se supun numai legii.’

‘Art. 129 — Folosirea căilor de atac

Împotriva hotărârilor judecătorești, părțile interesate și Ministerul Public pot exercita căile de atac, în condițiile legii.’

Dezbaterea publică, precum și mesajele publice ale reprezentanților puterii executive și legislative, începând cu Președintele și Prim — ministrul României, Președintele Senatului, parlamentari cu vocație de formatori de opinie și importanți reprezentanți ai presei scrise și audiovizuale conțin aprecieri de natură a pune sub semnul precarității o procedură judiciară ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal — și anume executarea hotărârii judecătorești.

Astfel de manifestări riscă să exceadă cadrului constituțional în materia înfăptuirii justiției în România, prezentând un potențial de afectare a independenței și prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii își manifestă îngrijorarea față de exprimarea publică a unor opinii în cauză, fără a distinge între actul de justiție propriu — zis și acțiunile autorității publice responsabile cu punerea în executare a hotărârii judecătorești.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii invită reprezentanții autorităților statului, instituțiile de presă și societatea civilă, la o abordare echilibrată, lucidă și rezonabilă a dezbaterii publice, ca semn de matură asumare a logicii democratice și a echilibrului puterilor în stat.

JUDECĂTOR MIRCEA ARON

PREȘEDINTELE CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version