La o săptămână după ce președintele Klaus Iohannis a cerut o „verificare la sânge” ca să scape de acuzația că firma prietenului său Michael Schmidt a câștigat licitațiacroită special pentru el de Poliția Română, care vrea să cumpere cu fonduri europene 600 de autovehicule BMW, ministrul de Interne Lucian Bode, vrea să-l scoată din scandal pe șeful statului, al cărui protejat este.

Bode a cerut Corpului de Control – adică subalternilor săi – să verifice modul în care a perfectată achiziţia maşinilor pentru Poliție. Anunțul a fost făcut, vineri, de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Conducerea IGPR a eșuat, luni, în încercarea de a ieși basma curată – cu tot cu Iohannis – din acest scandal care ia amploare pe zi ce trece.

Inspectorul-șef Benone-Marian Matei nu a reușit să fie convingător atunci când a invocat faptul că Direcția Rutieră are nevoie de bolizii BMW pentru a-i prinde pe vitezonani pe șosele patriei.

Conducerea Poliției Române respinge acuzațiile Europol privind achiziționarea a 600 de autospeciale BMW

Scandalul achiziției de limuzine la Rutieră. Sindicatele din Penitenciare: „Criminalitatea a copleșit Poliția, iar Bode cumpără BMW-uri”

Primii care au criticat achiziția sunt cei de la Sindicatul Europol.

Sindicatul Europol: Licitație „cu cântec” pentru 600 de BMW 320ix la Poliția Rutieră

Nu a scăpat de acuzații nici președintele Iohannis, prieten declarat al importatorului auto care a câștigat licitația, Autoturisme Bavaria –  singurul ofertant, de altfel. 

Iohannis, despre cele 600 de maşini BMW de la prietenul său pentru Poliție: Dacă există suspiciuni, să se verifice „la sânge”

Între timp, europarlamentarul Alin Mituța, membru REPER – partidul înființat de Dacian Cioloș după demisia din USR PLUS -, a sesizat Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi (fosta șefă a DNA, care a fost revocată de Iohannis în iunie 2018).

Ulterior, a depus și USR sesizare la Parchetul European.

După REPER, a sesizat și USR Parchetul European în cazul achiziţiei de BMW-uri
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version