Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Chirica, a 3-a încercare pentru votul USR PLUS pe buget. Chichirău are 7 „așteptări”

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, încearcă pentru a treia oară să obțină votul consilierilor USR PLUS pentru bugetul pe care l-a propus pentru oraș. De data aceasta, edilul a transmis o scrisoare deschisă, cu o zi înainte de vot.

„Dincolo de orgolii politice, de interese personale ori de partid, îi invit pe toţi consilierii locali să susţină aceste direcţii de dezvoltare, pentru care şi-au exprimat deja tot sprijinul, rămânând astfel profund ataşaţi de comunitatea ieşeană, care aşteaptă din partea noastră responsabilitate, solidaritate şi efort susţinut în vederea îndeplinirii angajamentelor pe care ni le-am asumat, prin jurământ, în faţa ieşenilor”, afirmă Mihai Chirica, după prezentarea a 10 proiecte.

Deputatul Cosette Chichirău, copreşedintele USR PLUS Iaşi, i-a transmis însă cele 7 „așteptări”:

„Reiau aici așteptările USR PLUS legate de administrarea Iașului, astfel încât să fie clar și pentru Mihai Chirica și pentru PNL Iași:
 
1. Organizarea de îndată a unui concurs pentru ocuparea poziţiei de City Manager.
 
2. Organizarea de îndată a unui concurs pentru ocuparea poziţiei de Arhitect Şef.
 
3. Organizarea de îndată a unui concurs pentru ocuparea poziţiei de Director Executiv al Direcţiei de Transformare Digitală şi Implementare Smart City.
 
4. Acceptarea unui reprezentant din partea USR PLUS în comisia de recrutare pentru poziţiile mai sus menţionate, pentru a supraveghea corectitudinea concursurilor.
 
5. Obligaţia de a transparentiza toate documentele de interes public (achiziții și contracte, angajări și personal, urbanism, buget).
 
6. Realizarea unui audit extern privind activitatea economico-financiară şi de contractare-achiziţii a Primăriei Iaşi şi a societăţilor comerciale aflate în subordinea Consiliului Local Iaşi în perioada 2016-2021.
 
7. Angajarea unei firme de audit extern, cu competenţe, experienţă şi renume internaţional, pentru evaluarea anuală a personalului din Instituţia Primăriei şi din societăţile din subordine”.
Trimis în judecată, pentru corupție
Amintim că primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată, la sfârșitul lunii ianuarie, pentru fapte de corupție. Cosette Chichirău i-a cerut atunci demisia, însă liderii PNL au făcut scut în jurul lui.

Chirica și-a văzut „trântit” pentru a doua oară bugetul propus Consiliului local pentru oraș în acest an, după ce consilierii USR PLUS au refuzat să-și dea votul.

Atât în şedinţa extraordinară din 22 aprilie, cât şi în cea din 10 mai, cei nouă consilieri USR PLUS s-au abţinut de la vot, iar cei cinci consilieri locali ai PSD au părăsit sala.

Bugetul a fost votat doar de cei 11 reprezentanţi ai PNL şi de cei doi consilieri PMP, însă voturile acestora nu au fost suficiente.

Pentru a fi aprobat, bugetul are nevoie de minimum 14 voturi, adică jumătate plus unu din totalul de 27 de mandate de consilieri.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv