Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a enervat, duminică, de întrebările jurnaliștilor despre funcționarea clandestină a stației GPL ce aparține fiului unui primar PSD – nu din Crevedia, unde au avut loc exploziile în lanț, ci din Caracal – Ion Doldurea.

„Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva…Ce e cel mai important, vă garantez și eu și toți miniștrii, cine se face vinovat va suporta rigorile legii. Înțeleg că e o probleme cu primarul din PSD, dar eu nu trebuia sa iau legătură cu tatăl nimănui că nu e în atribuția mea de serviciu. Vă repet…dacă în fișa postului președintelui partidului ține să iau legătură cu tatăl fiului care avea legătură cu acest GPL… nu, nu am luat legătura”, a spus Ciolacu, liderul PSD.

ISU: Stația GPL din Crevedia unde s-au produs explozii în lanț funcționa clandestin; 7 instituții au închis ochii

El a adugat: „Am întețeles că activitatea depozitului GPL era sistată din 2020. Este un element care ne arată că unii continuă cu afecerile chiar dacă au activitățile sistate, vom vedea în urma anchetei….”

Explozii Crevedia. Firma de GPL, Flagas SRL, funcționa ilegal și îi aparține fiului primarului PSD de Caracal, Ion Doldurea

Marcel Ciolacu s-a arătat iritat și de comparațiile cu incendiul de la Clubul Colectiv:

„Importat este că azi noapte, din punctul nostru de vedere, s-a acţionat exemplar şi în spitale. Mulţumim medicilor şi asistentelor şi celor care au acţionat pe salvări azi noapte. Trebuie să mulţumesc pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor care au asigurat perimetrul. Văd că se face o paralelă, întotdeauna, cu cazul de la Colectiv. Părerea mea este că ar trebui făcută o paralelă cu cazul de la Mihăileşti, unde a terminat foarte tragic”.

UPDATE! Explozii  la staţia GPL de pe DN1A, la Crevedia: 2 morți și 57 de răniți- dintre care 43 pompieri, polițiști și jandarmi

El a dispus controale la toate stațiile GPL din țară, iar dacă inspectorii vor simți cea mai mică urmă de gaz, vor închide unitatea.

Ciolacu a mai spus că a vorbit cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița urmând ca mâine să aibă loc ședință de îndată pentru aprobarea unor măsuri de ajutorare a persoanelor afectate de explozie:„De asemenea, după evaluarea situației, din rezervele primului ministru vom contribui cu ajutoare pentru cei afectați de explozie”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version