Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
PSD începe demersurile de stabilire pentru martie 2021 a scrutinului pentru parlamentare

Ciolacu vrea amânarea alegerilor: „Preşedintele şi Guvernul său au scăpat total de sub control pandemia”

Liderul PSD, Marcel ciolacu, vrea amânarea alegerilor parlamentare, după ce Curtea Constituțională a decis anularea HG 744/2020, prin care Guvernul Orban stabilise data acestora pe 6 decembrie.

„Din punctul meu de vedere, preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri. Luni, deja legea în ceea ce priveşte data alegerilor poate fi promovată în Parlament. (…) După 4.000 de infectări mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând, cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan. (…) Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. Prima Cameră sesizată este Senatul, dar concomitent eu aş invita, în primul şi primul rând, Guvernul să ne explice”, a afirmat Ciolacu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Proiectul de lege privind stabilirea pentru 14 martie 2021 a datei alegerilor a fost depus, pe 2 octombrie, la Senat, de Adrian Dohotaru, deputat independent, fost membru USR.

Alegerile parlamentare din 6 decembrie, sub semnul întrebării: Proiect de amânarepentru martie 2021

Însă, așa cum ne-a obișnuit de 30 de ani, UDMR înclină balanța la vot în Parlament, în caz de forță majoră. După ce a votat cot la cot cu PSD ca Parlamentul să stabilească data alegerilor, UDMR a anunțat, prin vocea liderului său, Kelemen Hunor, că nu este de acord să se amâne scrutinul din decembrie,pentru martie anul viitor.

UDMR s-a autoinvitat la guvernare

De altfel, Kelemen Hunor s-a autoinvitat la guvernare, spunând că „după alegerile parlamentare, România va avea nevoie de stabilitate politică”.

Astfel, chiar dacă CCR a stabilit că alegerile parlamentare vor avea loc după 3 luni de la încheierea mandatului actual al senatorilor și deputaților, dacă legea care va stabili acest lucru nu va avea și voturile UDMR, nu va fi adoptată, iar HG 744 va fi în vigoare și, evident, aplicată, cu alegeri pe 6 decembrie.

CCR a pus cruce alegerilor stabilite de Guvern în 6 decembrie, dar UDMR are votul decisiv în Parlament
53 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv