Florin Cîțu avea o alcoolemie (BAC) de 0.161 (adică 1,61 la mie, în sistemul românesc), mai mult decât dublu peste cea admisă (0,08), și mergea cu mașina de pe-o parte pe cealaltă a drumului, în momentul în care polițiștii americani l-au oprit, ridicat și încarcerat, în noaptea de 3 decembrie 2000 la ora 02.08, potrivit dosarului penal publicat, vineri, de Mediafax și Aleph News.

După o lună, timp în care a revenit în România pentru sărbătorile de iarnă, Cîțu a pledat nevinovat în fața instanței.

După încă o lună, el a încheiat cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției.

Practic, inculpatul Florin Vasile Cîțu este acuzat oficial de infracțiunea de „conducere sub influență” (OWI) 1st (Serious Misdemeanor)/Delict grav, prin încălcarea Secțiunii 312J.2 litera 1a și 1b din Codul Penal al Iowa din 1999. Litera 1a se referă la conducere sub influența unei băuturi alcoolice sau a unui alt drog sau a unei combinații de astfel de substanțe iar litera 1b se referă la prezența unei concentrații de alcool de 0.08 sau mai mari.

„L-am văzut pe inculpat conducând un Ford Probe roșu cu placa Iowa 675CMG în zona de est, pe Lincoln Way, pe banda exterioară. Pe măsură ce mașina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de  călătorie. Mașina Probe nu a menținut o viteză constantă (fluctua între 32 și 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice și a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectați și umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate. Inculpatul a făcut un Preliminary Breath Test care indica Blood Alcohol Content (BAC) peste 0.100. Inculpatul a făcut testul Datamaster și acesta a înregistrat un BAC de 0.161”, descriu polițiștii din Iowa. 

În aceeași noapte, Cîțu a fost luat în custodia autorităților americane, care au stabilit o cauțiune de 1.950 de dolari.

Procurorul a formulat acuzațiile și le-a trimis judecătorului, însă Florin Cîțu nu s-a prezentat la instanță pe 1 decembrie, pentru a plecat în România pentru sărbătorile de Crăciun.

Revenit în SUA în ianuarie 2001, Florin Cîțu a pledat nevinovat și l-a enervat pe judecător care l-a amenințat cu un mandat de arestare.

Într-un final, a intră în programul Drinking Drivers.

Spre sfârșitul lui februarie 2001, Cîțu s-a răzgândit și a încheiat cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției.

A acceptat să intre într-un program de evaluare împotriva abuzului de substanțe și a trimis apoi evaluarea sa într-un plic „confidențial” la instanță.

Pe 26 februarie 2001, judecătorul Thomas R. Hronek l-a condamnat pe Florin Cîțu la 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, i-a scăzut din pedeapsă perioada reținerii, l-a amendat cu 1.350 de dolari și i-a cerut să contacteze șeriful din Story County pentru executarea pedepsei și chiar și să plătească masa și camera din penitenciar dacă este nevoie.

Download (PDF, Unknown)

Dosarul detaliat, pe Aleph News.

Orban: „E minciună prin omisiune” condamnarea penală ascunsă de premier. Cîțu: „Can’t Stop Me Now”
Cîțu a făcut pușcărie în SUA: „A fost o greșeală, am condus sub influența alcoolului, am plătit scump”
„Jurista” Gorghiu, clemență pentru Cîțu-pușcărie: „Câți nu au făcut greșeala asta în tinerețe?”
Florin Roman îl compară pe Cîțu cu Isus, după scandalul condamnării penale a acestuia în SUA
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version