Gabriela Firea, candidatul PSD pentru funcția de primar general al Capitalei, nu vede în scandalul „azilele groazei” o piedică pentru a fi aleasă în 9 iunie de bucureșteni, chiar dacă anul trecut a fost nevoită să demisioneze din funcția de ministru al Familiei, după declanșarea de către procurori a anchetei penale.

„Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit”, a declarat Firea, vineri, întrebată pe această temă de jurnaliști.

Ea a arătat că și Ciolacu este de aceeași părere și că de aceea a amintit despre azile: „Domnul preşedinte şi prim-ministru Marcel Ciolacu a adus aminte acest scandal tocmai subliniind faptul că eu nu am fost implicată, că nu am nicio vină şi că nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit”.

AZILELE GROAZEI: Firea a demisionat cu greu din Guvernul Ciolacu: „Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște”

Ciolacu a declarat în urmă cu câteva zile, despre scandalul „azilele groazei”, că „a fost clocit”, iar „adevărul a ieșit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă!”.

Firea crede în sinceritatea lui Ciolacu când a desemnat-o candidat, chiar dacă la a doua strigare, după eșecul cu medicul Cîrstoiu: „Sunt convinsă că da, pentru că altfel, în acea zi foarte lungă, de 16 ore, de la Guvern când a fost şedinţa coaliţiei numi-ar fi spus că aceasta este varianta cea mai bună pentru Bucureşti”.

AZILELE GROAZEI: Budăi a demisionat, după 9 zile de scandal. Ciolacu: „E reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză”. Firea, protejată

Firea este cea care l-a susținut și promovat în sistem pe patronul azilelor groazei, Ștefan Godei, mai întâi aducându-l ca șofer la Primăria Capitalei, pe vremea când ea era primar general.

Iar în 2021, l-a angajat la cabinetul ei de senator, până în februarie anul acesta, când arăbufnit scandalul torturării bătrânilorîn azilele groazei din Voluntari – localitate patronată de soțul lui Firea, Florentin Pandele, primar de 23 de ani.

Demiterea miniştilor Firea şi Budăi, cerută insistent: „Știau de ororile din azilele de bătrâni”. Cei doi se disculpă, Ciolacu dispune controale
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version