Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară

Guvernul a aprobat astăzi, prin Ordonanță de Urgență, a doua rectificare bugetară din acest an, iar premierul Victor Ponta a ţinut să precizeze că este una pozitivă, chiar dacă bugetul Ministerului Transporturilor  a fost amputat de 1,6 miliarde lei. 

ponta guvern 2
Sursă foto: Guvern

“O nouă rectificare buget pozitivă. Toate instituțiile publice care au solicitat bani au primit, pentru că avem, suntem în continuare pe excedent bugetar. Dacă se vor cheltui toate sumele alocate, vom rămâne în ținta de 1,86% convenită cu instituțiile financiare internaționale și în bugetul de stat”, a spus Ponta.

Banii tăiaţi de la Transporturi (1,5 mld lei) şi de la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) și Mediului de Afaceri (108 mil lei), alături de alte fonduri, au fost daţi altor ministere. Autorităţile locale şi Agricultura au primit câte 1,5 miliarde lei, Dezvoltarea Regională – 1 miliard de lei, Fondurile europene- 750 de milioane lei, Finanţele – 700 de milioane lei şi Apărarea- 500 de milioane lei.

Guvernul a alocat, totuşi, la Transporturi, 597,3 milioane lei pentru capitalizarea CFR SA şi 55 milioane lei pentru Metrorex.

Bani pentru majorările salariale

Totodată, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate s-a majorat atât la venituri, cât şi la cheltuieli, cu 361,5 milioane lei, bani pentru asigurarea majorărilor salariale aprobate personalului din unităţile sanitare.

În acelaşi timp, sumele defalcate din TVA pentru bugetele locale au fost suplimentate cu 2,46 miliarde lei.

Per ansamblu, atât veniturile bugetului general consolidat, cât şi cheltuielile au crescut cu 2,62 miliarde lei, astfel că deficitul se menţine la 13 miliarde de lei, respectiv 1,85% din PIB.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv