Europarlamentarul Cristian Bușoi, preşedinte al PNL Bucureşti, se războiește cu USR pentru faptul că, marți, consilierii municipali ai Uniunii au refuzat să voteze proiectul primarului Capitalei, Gabriela Firea, de înființare a două companii municipale pentru transferul RADET căre acestea.

PNL a făcut front comun cu PSD, ALDE și PMP, astfel că proiectul lui Firea a fost aoptat cu două treimi din numărul consilierilor CGMB.

La ședința CGMB au fost prezenți 46 de consilieri din totalul de 55.

Hotărârea a fost adoptată cu 37 de voturi “pentru”, 6 “împotrivă” şi 6 abţineri.

Firea a reușit cu ajutorul PNL să transfere RADET la două companii municipale nou-înființate de CGMB

Cristian Bușoi nu s-a mulțumit cu votul acordat fără menajamente PSD, astfel că a atacat USR:

“Administrația PSD-Firea trebuie să plătească și va plăti pentru prostiile pe care le-a făcut și în legătură cu termoficarea și companiile ilegale însă, acum, Opoziția este divizată fără sens.

Ar fi fost nevoie, mai mult ca niciodată, ca Opoziția să facă corp comun pe proiectul înființării RADET2 sau Termoenergetica, firmă nouă, cu management depolitizat, care să atragă fondurile UE disponibile pentru modernizarea RADET”.

Totodată, Organizația PNL București, pe care o conduce, a acuzat într-un lung comunicat USR:

 

Comunicatul PNL București

Ulterior, PNL București, condus de același Bușoi, a transmis un al doilea comunicat de presă, acuzator la adresa consilierilor USR din CGMB:

“USR invoca o serie de argumente pentru a-si valida votul impotriva “Termoenergetica”. Unele nu sunt fundamentate suficient, altele sunt pur si simplu false. 

1. “USR nu se va opune infiintarii unei entitati juridice noi care sa preia activitatea RADET. Aceasta trebuie sa fie infiintata legal, transparent, cu respectarea guvernantei corporative, ceea ce in cazul proiectului supus astazi la vot nu s-a intamplat”, declara Ana Ciceala. Pentru proiectul Termoenergetica au fost organizate consultari cu toate partidele. S-au propus si acceptat amendamente. Au avut loc dezbateri in comisiile de specialitate. A fost votat legal, transparent cu 2/3 din voturi. Proiectul prevede clar respectarea OUG109/2011 la articolul 17. alin 4. Asadar de ce s-a impotrivit USR, de fapt? Toate criteriile enuntate mai sus au fost indeplinite si totusi USR a votat impotriva.

2. Argument USR: Falimentul RADET nu inseamna ca bucurestenii ar ramane in frig si fara apa calda, pentru ca ELCEN furnizeaza agentul termic si primaria detine reteaua de conducte. Fals! Falimentul RADET genera incetarea imediata a activitatii comerciale a companiei. Atat timp cat RADET nu mai putea factura agentul termic, cu atat mai putin putea sa-l livreze. Iar ELCEN nu ar fi livrat in continuare fara sa fie platit. Asadar riscul ca bucurestenii sa ramana fara apa calda si caldura era unul iminent.

3. Argument USR: Articolul 23 din proiect valideaza retroactiv Hotararea CGMB privind Energetica, decalarata ilegala de justitie. Fals! Articolul 23 este citat partial de catre USR. Aceste prevede clar “reorganizarea prin divizare, finalizat prin dizolvare” a Energetica. Era lichidarea o varianta mai buna? Nu. Pentru ca ar fi inseamnat vanzarea patrimoniului, pe care Primaria ar fi obtinut o valoare de piata mai mica. Varianta adoptata de “reorganizare prin divizare” prezerva patrimoniul, iar Energetica se dizolva. Nimeni nu scapa de raspunderea penala! Toti cei care au aprobat si manageriat Energetica ilegal raspund in continuare penal pentru faptele lor.

4. Argument USR: Termoenergetica nu are management privat. Fals! Textul hotararii prevede clar ca in patru luni de la adoptare membri CA “au obligatia” sa prezinte un plan de afaceri in Consiliu. De asemenea conform art 17, alin4 acestia au obligatia sa declanseze procedura de selectie a “expertului independent” care sa selecteze viitorii manageri. 

In concluzie, USR nu cauta decat capital politic, prin orice mijloace.
Invitam respectuos USR sa nu ne mai atace gratuit si sa se comporte ca parteneri. Ii informam, de asemenea, ca PNL Bucuresti nu va mai lasa fara replica nici un fel de atac din partea nimanui”.

PNL București invocă grija față de bucureșteni

Într-un alt comunicat, PNL București, condus de Bușoi, invocă grija față de bucureștenii abonați ai RADET:

“PNL nu si-a putut permite astazi sa lase un milion doua sute de mii de bucuresteni fara apa calda si caldura pe termen nedeterminat, indiferent de miza politica a momentului! 

Ne-am fi dorit sa putem avea taria sa lasam atatia oameni in frig si fara apa calda curenta asa cum a facut USR-ul, doar pentru a puncta politic! Da, recunoastem, nu avem atata cinism… Mai bine suportam acuzele lor absolut neintemeiate, facute doar cu scop electoral, decat sa fim iresponsabili si sa afectam viata de zi cu zi a fiecarui bucurestean! 

PNL Bucuresti a demonstrat astazi prin vot in Consiliul General ca pune mai presus de interesele politice interesele cetatenilor! Cu riscul de a deconta politic, PNL Bucuresti astazi a votat Termoenergetica, respectiv solutia pentru rezolvarea problemelor de termoficare prezentata de noi inca din campania electorala din 2016. 

Dupa balbaieli interminabile, razboaie politice fara sens in care doamna Firea a atras bucurestenii fara voia lor, prin solutia PNL astazi s-a incheiat incertitudinea si iminentul dezastru generate de falimentarea RADET.

PNL Bucuresti, asa cum a promis, va pune intotdeauna interesele bucurestenilor si interesele tarii mai presus de interesele personale si de partid! “.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version