Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 
Ludovic Orban face numărătoarea în stil propriu

Orban: PNL este câştigătorul clar al alegerilor locale, chiar dacă nu am câștigat ca număr de primari

Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că partidul pe care îl conduce „a câștigat clar alegerile locale”, dar nu „ca număr de primari”.

El a omis să spună că același lucru s-a întâmplat în cazul președinților de consilii județene (CJ), unde PSD are mai mulți.

De asemenea, în Consiliul General al Municipiului București (CGMB) PNL a obținut numai 17% din mandate, față de USR și PSD, care au câte 33%. 

Premierul s-a referit la scorul politic, care se referă strict la consilierii locali și județeni, unde PNL are 34%, față de 30% cât are PSD.

„PNL este câştigătorul clar al alegerilor locale, scorul politic obţinut de 34% la Consiliul judeţean este cel mai mare scor politic de PNL sau de vreo altă formaţiune de dreapta în 30 de ani de democraţie. De asemenea, scorul obţinut de candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean al PNL este de peste 40%, ca, de altfel, şi scorul obţinut de candidaţii la funcţiile de primar din toată ţara, este de peste 40%, chiar dacă nu am câștigat ca număr de primari, PSD de la aproximativ 1.700 de primari a coborât în jurul cifrei de 1.400, iar noi de la 1.68 de primari am sărit de 1.230. Mai așteptăm clarificarea situației în mai multe primării”, a precizat Orban, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, unde a fost analizat scorul alegerilor locale.

Liderul PNL a „uitat” să spună că PNL are mai puțini președinți de CJ față de PSD, chiar dacă liberalii au 17, câștigând 10, față de 7 în mandatul trecut, iar social-democrații au pierdut 8, ajungând la 20.

Alegeri locale 2020: PSD are 20 de președinți de CJ, PNL 17 iar UDMR 4. Cine sunt noii „baroni”

Declarații la finalul ședinței Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal

Declarații la finalul ședinței Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Liderul PNL a dat asigurări că liberalii nu vor face alianțe cu PSD în consiliile județene și locale: Am stabilit politica de alianțe. Interzicem tuturor filialelor să facă alianțe cu PSD. Partidele cu care suntem în colaborare și cu care am recomandat să facem alianțe sunt PMP, USR Plus și UDMR. Interdicție totală de a afce alianțe cu PSD. Singura excepție este PER (Partidul Ecologist – n. red.), dar depinde de orientarea fiecărei filiale a PER. De exemplu, cea din Vâlcea a colaborat cu PSD, acolo nici vorbă de o alinață cu PER”.

Orban a mai spus că va conduce campania electorală a PNL a alegerile parlamentare: „Preşedintele partidului trebui să-şi asume această răspundere. Practic, intrăm în toate procedurile legate de campania de alegeri parlamentare”.

Premierul a omis să spună că judecătorii CCR a decis, marți, că Parlamentul, nu guvernul este cel care stabilește data alegerilor. Astfel, alegerile din 6 decembrie sunt puse sub semnul întrebării, deoarece această dată a fost stabilită prin Hotărâre de Guvern.

Iohannis și Orban au pierdut: CCR a decis că Parlamentul, nu Guvernul stabilește data alegerilor

 

367 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv