PSD și PNL s-au înțeles pe comasarea alegerilor și lista comună de candidați la europarlamentare, iar premierul Marcel Ciolacu joacă în continuare cartea „stabilității”, fără de care clamează că „nu am fi avut o creștere economică”.

Asaltat de întrebările jurnaliștilor pe tema comasării alegerilor, Ciolacu a declarat, marți, că este „incorect” să anunțe ce au decis PSD și PNL, știindu-se că partenerul său de coaliție, Nicolae Ciucă, se află luni și marți în Spania.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem… Asta înseamnă că una dintre soluții este o alianță electorală sau o alianță politică care va da stabilitate României. Sunt ferm convins că mâine veți afla. Ce vă spun cu certitudine, asta vă spun ca şi prim-ministru al României, eu doresc mâine (miercuri, n.r.) să anunţ tot calendarul de alegeri”, a spus premierul.

Amintim că ședința de duminică a Coaliției s-a anulat, iar părțile păreau să nu se mai înțeleagă pe subiectul comasării alegerilor.

Ședința PSD-PNL pe comasarea alegerilor s-a anulat. Ciolacu se întâlnește cu Iohannis în CSAT

Între timp, a apărut „pe surse” că PSD și PNL vor avea istă comună de candidați pentru europarlamentare.

Întrebat ce șanse sunt legate de comasarea alegerilor parlamentare cu prezidențiale, Ciolacu a spus că „foarte mici”.

„Îmi doresc ca cele două partide să vină cu două programe, noi avem deja, să le armonizăm în ceea ce privește o stabilitate a României, uitați-vă la țările din jur”, a mai spus Ciolacu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version