Inevitabilul s-a produs: șeful organizației județene a PNL, Iulian Dumitrescu, și-a depus miercuri candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, deși este cercetat sub control judiciar de procurorii DNA și are interdicția de a-și exercita funcția.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, s-a ascuns de frica întrebărilor presei și l-a trimis la înaintare pe Bode, să anunțe bazaconia că a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL!

Iulian Dumitrescu acuză că îl sapă „clanul” Mircea și Vlad Cosma – care conduce din umbră PSD Prahova, după ce procesul de corupție în care cei doi, tată și fiu, a fost închis, tărăgănat în justiție iar faptele s-auprescris.

Fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma, și fiul său Vlad, salvați de închisoare: Faptele s-au prescris

„În ultimele luni, PSD Prahova, condus de Clanul Cosma, a încercat să exercite asupra mea presiuni colosale, aruncând în spațiul public râuri de minciuni. Mai mult, o serie de primari din județ au fost amenințați, au fost defăimați și s-a încercat blocarea investițiilor din localitățile pe care aceștia de conduc. Scopul era de a-i forța pe primari să treacă în PSD-ul care a ținut pe loc Prahova vreme de 30 de ani. Dacă nu ar fi existat aceste atacuri de tip mafiot la adresa primarilor din județ, probabil că nici nu aș mai fi candidat. Am însă obligația să fiu solidar cu primarii și le garantez că proiectele începute în Prahova vor fi finalizate. Eu, primarii, consilierii locali şi judeţeni, candidaţii PNL vom face tot posibilul ca mafia clanului Cosma să nu se întoarcă la butoanele de decizie”, a transmis Dumitrescu, pe Facebook.

El are susținerea întregii filiale a PNL Prahova, care i-a și trimis lui ciucă o scrisoare deschisă în acest sens:

Anchetat de DNA, baronul PNL Iulian Dumitrescu este susținut pentru un nou mandat la șefia CJ Prahova

Baronul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, nu scapă de controlul judiciar, iar PSD nu vrea candidat penal
„Intru în competiția electorală bărbăteşte, deschis şi asumat, cu determinarea unui om care a trecut prin furtună și cu convingerea că am datoria să duc la bun sfârșit proiecte atât de necesare pentru ca prahovenii să aibă o viață mai bună. În legătură cu dosarul penal în care am fost implicat, vreau să transmit un mesaj clar: sunt nevinovat, am încredere în Justiție, știu că adevărul va ieşi la iveală şi că se va face dreptate”, a adăugat Iulian Dumitrescu.

Liderul PSD, Nicolae Ciucă, s-a ferit să facă vreo declarație în privința candidaturii lui Iulian Dumitrescu, iar în ultima lună s-a codit să spună franc acest lucru.

Ciucă încă mai cumpănește dacă să-l pună candidat la CJ Prahova pe Iulian Dumitrescu – cercetat de DNA

În schimb, a ieșit cu o declarație Lucian Bode, la oficiosul Agerpres: „Discutând cu domnul preşedinte Ciucă şi cu colegi din conducerea partidului am luat decizia să mă adresez Curţii de Arbitraj, în calitate de secretar general al PNL şi să solicit un punct de vedere cu privire la interpretarea articolului 86 din statut şi anume competenţele Biroului Politic Naţional. BPN validează la propunerea consiliilor de coordonare judeţene candidaturile la funcţia de primar reşedinţă de judeţ, primarul municipiului Bucureşti şi al primarilor de sectoare, în interpretarea colegilor noştri de la Prahova. În consecinţă, ei au considerat că nu este nevoie de validarea BPN pentru candidatura domului Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean. Mâine (joi n.red.) vom avea BPN, vom valida candidatura domnului Nica la funcţia de primar al municipiului Ploieşti, de asemenea mai avem câteva candidaturi de validat, Oradea, domnul Burduja la Bucureşti. Vom lua în discuţie şi acest aspect. Eu aştept opinia Curţii de Arbitraj”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version