Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Fostul PSD-ist se ferește să susțină public o alianță cu foștii săi colegi de partid

Vîlceanu îi contrazice pe Florin Roman și Turcan: „Sunt minim 240 de voturi pe varianta cu USR”

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, îi contrazice pe deputatul PNL Florin Roman și pe ministrul demis al Muncii, Raluca Turcan, care au declarat că nu ar mai exista voturi necesare pentru refacerea coaliției cu USR, după plecarea a 15 liberali, în frunte cu Ludovic Orban, din Grupul parlamentar al PNL.

„Am auzit şi eu punctul acesta de vedere. Dacă facem un calcul sumar, o să vedeţi că lucrurile nu stau chiar aşa. (…) Matematica este matematică. Sunt minim 240 de voturi pe varianta cu USR. Haideţi să nu forţăm matematica mai mult decât este nevoie”, a spus, miercuri, Dan Vîlceanu.

Pretext. Turcan dă vina pe Orban că „a rupt” PNL: „Nu mai putem face majoritate cu USR”
Ciucă și-a depus mandatul. Cîțu începe noi negocieri. Florin Roman: „O majoritate cu PSD, mai mult decât confortabilă”

Iată configurația politică în Parlament:

PSD – 157 mandate

PNL – 119 mandate (după plecarea din Grupul PNL a 15 susținători ai lui Ludovic Orban), din cele 234 de mandate obținute la alegerile din decembrie 2020

USR – 80 de mandate

AUR – 43 de mandate

UDMR – 29 de mandate

Minoritățile 18 mandate

Neafiliați – 20 de mandate
 
Șapte dintre cei 18 parlamentari ai Minorităților refuză să voteze refacerea Coaliției PNL-USR-UDMR, deoarece aunt de partea PSD. 

„Pe noi ne interesează ca PNL să fie bine reprezentat şi corect reprezentat în structura Guvernului şi ne interesează, în primul şi în primul rând, să închidem această criză şi să avem un guvern cu puteri depline. Nu negociem la televizor”, a insistat Vîlceanu, la sediul PNL.

O coaliție PNL-PSD ar întruni o majoritate comfortabilă, de 276 de voturi. Iar dacă în coaliție se adăugă UDMR și o parte dintre cei de la Minorități, se ajunge la 312 voturi.
Vîlceanu, fost PSD-ist

Vîlceanu este un fost PSD-ist, iar tatăl său, încă membru PSD, a fost și prefect al județului Gorj. Tânărul Vîlceanu și-a început cariera politică direct pe funcția de lider al filialei Tineretului Social-Democrat (TSD) Gorj, pe care a condus-o în perioada 2006-2009.

Dar cum PSD a pierdut alegerile în 2008, Vîlceanu a sărit rapid în „barca” PDL, aflată la putere. A devenit secretar executiv al PDL Gorj, între 2011 și 2012 și apoi prim-vicepreședinte al filialei, între 2012 și 2013, când a fost ales președintele ei.

După fuziunea cu PNL, în 2015, Vîlceanu a ajuns copreședinte și apoi președinte al PNL Gorj – funcție pe care o deține și în prezent.

Vîlceanu, traseist PSD-PDL-PNL: „Am văzut că toți sfinții și îngerii din politică critică acest lucru”

Între 2012 și 2016, Vîlceanu a fost și consilier județean la CJ Gorj, ales pe listă.

Apoi, a intrat în Parlament, tot pe listele PNL, fiind deputat în două mandate (2016-2020, 2020 – prezent).

Vîlceanu este mâna dreaptă a lui Florin Cîțu, fiind „plantat” ministru al Finanțelor tot pe filiera Alina Gorghiu.

51 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv