Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

Stănculescu, suspect în Dosarul Mineriada

Fostul ministru al Apărării, Victor Athanasie Stănculescu, a fost anunţat astăzi de procurorii militari ai Parchetului General că are calitatea de suspect în Dosarul Mineriada, pentru infracţiuni contra umanității.

stanculescu 2
Sursă foto: romaniatv.net

Stănculescu a fost chemat astăzi la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă acest lucru.

Procedură specială

În cazul său, anchetatorii vor declanşa procedura specială, deoarece el avea calitatea de ministru la data faptelor (1990).

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că procurorii vor face un referat prin care vor solicita aviz pentru începerea urmăririi penale, întrucât acesta era, în iunie 1990, ministru al Apărării.

Potrivit Legii răspunderii ministeriale, membrii Guvernului răspund penal pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor.

Imunitate până la moarte

Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a actualilor şi foştilor membri ai Guvernului, pentru faptele pe care le-au comis în exerciţiul funcţiei.

În cazul unui fost ministru, şeful statului înaintează cererea – aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Ovidiu Silaghi, spre exemplu, când Traian Băsescu a dat ok-ul DNA.

Noroc cu CEDO

Tot astăzi, procurorii militari de la Parchetul ÎCCJ au început urmărirea penală, în acelaşi dosar, faţă de fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu “Vulpea”.

Dosarul Mineriada a fost redeschis în această primăvară, după 25 de ani de la represiunile din iunie 1990, în urma unei decizii a CEDO.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv