Deşi se părea că telenovela Rapidului se încheie marţi, reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal au decis să prelungească agonia giuleştenilor.

Doar şapte dintre jucătorii care au ajutat la promovarea Rapidului mai sunt la dispozitia antrenorului Dan Alexa sursa foto sportpictures.eu
Doar şapte dintre jucătorii care au ajutat la promovarea Rapidului mai sunt la dispozitia antrenorului Dan Alexa sursa foto sportpictures.eu

Astfel, după ce magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat luarea unei decizii în ceea ce priveşte suspendarea acţiunii de falimentare a Rapidului pentru 20 iulie, reprezentanţii LPF au prelungit şi ei ultimatumul acordat giuleştenilor pentru înscrierea în Liga I.

Conform juriştilor de la LPF, cei de la Rapid mai au termen până pe 21 iulie să obţină suspendarea acţiunii de falimentare a clubului pentru a se putea înscrie în Liga I, 22 iulie fiind dată oficială la care începe campionatul.

“Rapid se află în acest moment în faliment. Înseamnă că decizia e executorie, ea produce efecte. Azi, Rapid se află în dizolvare, nu poate semna contracte cu jucători pentru sezonul următor. În acelaşi timp, nu ne grăbim. Aşteptăm să se soluţioneze cererea de suspendare până la data de 21 iulie, cu o zi înaintea debutului oficial al campionatului”, a fost mesajul transmis de reprezentanţii FRF.

Aceştia susţin că, în cazul în care operaţiunea de falimentare se suspendă până pe 21 iulie, inclusiv, Rapid va rămâne în insolvenţă, dar se va putea înscrie în Liga I. Chiar şi aşa, este foarte posibil ca giuleştenii să-şi amâne primul sau chiar primele meciuri din campionat, pentru că trebuie să oficializeze aducerea unor jucători, acţiune care nu se poate face decât după suspendarea falimentului.

Dacă nici până pe 21 iulie, inclusiv, nu se obţine suspendarea falimentului, Rapid îşi ia adio, oficial, de la Liga I, locul giuleştenilor urmând a fi luat de ACS Politehnica Timişoara. Şi în această situaţie este foarte posibil ca Poli să solicite amânarea unui sau a mai multor meciuri pentru că echipa are mari probleme în acest moment din punctul de vedere al lotului de jucători.

Dacă operaţiunea de falimentare a Rapidului nu se suspendă, echipa va fi dizolvată şi giuleştenii vor avea doar varianta înscrierii unei noi echipe, pe o nouă societate comercială, în Liga a patra.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version