Naționala feminină de handbal a României are oficial, începând de miercuri, un nou antrenor principal în persoana tehnicianului spaniol Ambros Martin.

Ambros Martin
Ambros Martin

Martin îl înlocuiește pe suedezul Tomas Ryde, care a anunțat încă din urmă cu trei săptămâni că vrea să renunțe la post pentru a avea mai mult timp la dispoziție pentru a se ocupa de afacerile sale din Suedia.

Neoficial, Ryde plătește tribut pentru parcursul slab al naționalei României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, competiție unde elevele sale au fost eliminate încă din faza grupelor, după ce au suferit două înfrângeri istorice cu Angola și Brazilia.

Ambros Martin, prezentat oficial alaturi de Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, si Steluta Luca, vicepresedintele Federatiei Romane de Handbal
Ambros Martin, prezentat oficial alaturi de Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, si Steluta Luca, vicepresedintele Federatiei Romane de Handbal

Cu ocazia prezentării sale oficiale, Ambros Martin a precizat că “sunt pregătit să-mi îndeplinesc una dintre dorințele mele din cariera de antrenor, să am șansa de a pregăti o echipă foarte bună națională pe drumul către Jocurile Olimpice. Sunt antrenor de club și am câștigat tot ce se putea, dar de câțiva ani îmi doresc să antrenez și o echipă națională, pentru că doresc și aici rezultate foarte bune și să ajung la Olimpiadă. Ca jucător nu am ajuns acolo, dar am șansa acum ca antrenor. Sunt pregătit să antrenez în această perioadă naționala României, o combinație de talente uriașe și jucătoare de top și cu experiență”.

Ambros Martin a câștigat Liga Campionilor și Cupa Cupelor cu Portland San Antonio, ca jucător, și de două ori Liga Campionilor ca antrenor al echipei feminine Gyor.

Misiunea lui Ambros Martin este una dificilă, în condițiile în care în două luni începe Campionatul European din Suedia, competiție la care România a fost repartizată într-o grupă de foc cu Norvegia, Rusia și Croația.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version