Vineri a început Campionatul European de baschet masculin, competiţie găzduită în paralel de Finlanda, Israel, România şi Turcia.

Naţionala României este prezentă pentru prima dată după 30 de ani la un turneu final al Campionatului European şi face parte din Grupa C, grupă găzduită de Cluj şi din care mai fac parte Croaţia, Ungaria, Cehia, Spania şi Muntenegru.

Primele patru clasate din fiecare echipă merg în faza optimilor de finală, astfel că misiunea echipei noastre este una complicată.

Ca să prinzi faza optimilor ai nevoie de minim două victorii în grupă, iar planul tricolorilor este să bată pe Cehia şi Ungaria, în condiţiile în care este aproape imposibil să emitem pretenţii împotriva celorlalte trei formaţii.

Programul nu ne ajută, pentru că România nu are parte de un meci care să îi permită să-şi intre în mână. Încă de vineri dăm piept cu una dintre contracandidate, Cehia, într-un duel decisiv, pentru că cine pierde îşi cam poate lua deja adio de calificare.

Partida începe la 20.30, ora României, şi va fi transmisă în direct pe TVR 2. Ca şi echipa noastră, Cehia se bazează în mare măsură pe baschetbalişti proveniţi din campionatul intern.

Însă oaspeţii au câteva vârfuri care vor fi greu de contracarat în special Tomas Satoransky, de la Washington Wizards, dar şi Blake Schilb, jucător de origine americană, şi Jan Vesely, jucători care evoluează la cel mai înalt nivel în Turcia.

Tricolorii mizează în special pe forţa echipei şi pe avantajul fanilor, respectiv al terenului propriu.

În primele meciuri jucate până acum, Croaţia a trecut greu de Ungaria, 67-58, Slovenia – Polonia 90-81, Grecia – Islanda 90-61, Finlanda – Franţa 86-84, Germania – Ucraina 75-63, Georgia – Lituania 79-77, Italia – Israel 69-48, Belgia – Marea Britanie 103-90.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version