În Germania a început, vineri seara, o nouă ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin.

Cristina Neagu ramane marea speranta a Romaniei la Campionatul Mondial de handbal feminin

Vineri s-a jucat un singur meci, gazdele competiţiei inaugurând turneul final cu o victorie categorică obţinută împotriva Camerunului, scor 28-15.

Toate celelalte formaţii vor intra sâmbătă în competiţie, inclusiv echipa României care are parte de un meci de încălzire la Trier.

Formaţia noastră, condusă de spaniolul Ambros Martin, nu ar trebui să aibă probleme în disputa cu Paraguay, echipă care este doar pentru a treia oară la un turneu final de Campionat Mondial, după ce a prins locul 23 în 2007 şi locul 21 în 2013.

Totuşi, România, care se mai află în grupă cu Franţa, Spania, Slovenia şi Angola, va avea o misiune extrem de dificilă în încercarea de a bifa un nou succes, după bronzul obţinut la ediţia precedentă, din 2015.

Asta în special din cauza faptului că Ambros Martin a început, practic, schimbul de generaţii în vederea Jocurilor Olimpice din 2020, iar din echipa noastră au dispărut Paula Ungureanu, Oana Manea, Aurelia Brădeanu sau Iulia Curea.

Sunt 24 de echipe participante la Campionatul Mondial din Germania, împărţite în patru grupe de câte şase echipe. Primele patru echipe din fiecare grupă se califică în faza optimilor de finală.

Iar cum împerecherea se face Grupa A cu Grupa B şi Grupa C cu Grupa D, România trebuie să lupte pentru a ocupa un loc cât mai sus în grupă pentru că echipele din grupa noastră vor da piept în optimi peste echipele din Grupa B, unde avem Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Polonia şi Argentina, deci o adevărată grupă a morţii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version