Jean Pădureanu, fostul patron al echipei de fotbal Gloria Bistriţa, a încetat din viaţă vineri dimineaţa, la vârsta de 80 de ani.

sursa foto ilfovsport.ro
sursa foto ilfovsport.ro

Pădureanu a murit pe un pat de spital al Secţiei de Oncologie a Spitalului de Urgenţă din Bistriţa. Cel mai longeviv conducător de club din fotbalul românesc suferea de ceva timp de cancer la vezica biliară, boală care ulterior s-a generalizat.

Pe lângă cancer, Pădureanu mai avea şi multe alte probleme de sănătate, inclusiv la nivel cardiac, diabet şi Alzheimer. Toate acestea i s-au agravat în perioada petrecută după gratii, fostul patron de la Gloria Bistriţa fiind condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru implicarea sa în Dosarul Transferurilor.

Pădureanu a fost găsit vinovat de faptul că, alături de fraţii Ioan şi Victor Becali şi Gică Popescu, a prejudiciat clubul pe care îl conducea cu 1,7 milioane de dolari, iar bugetul statului cu taxele şi impozitele aferente sumei respective pe care Pădureanu nu a declarat-o.

Chiar şi aşa, Pădureanu rămâne în memoria microbiştilor prin faptul că a pus pe harta fotbalului european echipa sa de suflet, Gloria Bistriţa obţinând câteva victorii uriaşe în cupele europene, cu Pădureanu la timonă.

În Cupa Cupelor, Gloria Bistriţa a bătut pe Real Zaragoza, 2-1, şi a făcut un egal cu Fiorentina, 1-1, iar în Cupa UEFA Intertoto, Gloria Bistriţa a bătut pe Atletico Madrid în 2007, 2-1, deşi la spanioli jucau atunci Thiago Motta, Jose Antonio Reyes, Simao Sabrosa, Diego Forlan şi mai ales Sergio Aguero.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version