Legendarul fotbalist Ilie Balaci, liderul “Craiovei Maxima”, a încetat din viață duminică dimineață, la vârsta de 62 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. 
 
sursă foto Magna News
 
“Cu viata mea fac ce vreau. Antrenorii puteau sa ma intrebe de ce joc prost. Dar ce beau, ce fumez, de ce… Asta ma intereseaza doar pe mine. Singurul care ar trebui sa isi puna intrebarea ‘Ba, de ce fumezi?’ sunt eu. Ca face rau la sanatate, si mai costa si o gramada de bani… Nu mi-au placut niciodata jocurile de noroc, pentru ca mie mi-a placut mereu sa am bani in buzunar. Daca as fi intrat in cazinouri, cu siguranta buzunarele s-ar fi golit. In comunism am avut tot ce mi-am dorit, mai putin masina straina”, a declarat fostul internațional, în ultimul său interviu, pentru Gazeta Sporturilor.
 
Ilie Balaci a suferit accidentul vascular cerebral în timp ce se afla acasă, în Craiova. Familia a chemat o ambulanță, iar medicii Spitalului din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el. 

Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova. Cariera sa de jucător a durat 15 ani, dintre care 12 i-a petrecut la Universitatea Craiova. La acest club a jucat în mai mult de 300 de meciuri oficiale şi a contribuit la câştigarea a 7 trofee. 

Sorin Cârțu, fost coechipier al lui Balaci, a făcut tristul anunț la Digi Sport:

“Eu sunt la Bucureşti, am avut botezul nepotului. Dimineaţă, mi-a dat şi mie un telefon un prieten comun. Acum câteva minute am vorbit la Craiova cu prietenii noştri, care erau la el şi îi ţineau lumânarea. Doamne… Aşa ceva… parcă suntem blestemaţi”, a spus Cârţu, care a izbucnit în plâns.

“Într-o zi mohorâtă de toamnă, Ilie Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor. Dumnezeu să îl odihnească! NU TE VOM UITA NICIODATĂ, ILIE BALACI!”, a scris clubul craiovean pe pagina de Facebook.

Cel mai bun fotbalist român al anului, în 1981 şi 1982

Balaci a câştigat trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României şi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982.
 
În prima ligă are 347 de meciuri şi 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat 8 goluri.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version