Într-una din primele ieşiri avute după momentul în care şi-a anunţat retragerea din activitate, Adrian Mutu a decis că trebuie să pună punctul pe “i” în ceea ce priveşte fotbalul românesc.

sursa foto: Facebook Adrian Mutu
sursa foto: Facebook Adrian Mutu

Astfel, într-o intervenţie avută la Digi Sport, Mutu a recunoscut că “în momentul în care te uiţi la echipa Islandei, îţi dai seama cât de penibili suntem noi cei din fotbalul românesc”.

Mutu este de părere că toţi cei implicaţi în fenomen sunt de vină: “organizarea proastă şi instabilitatea financiară ne costă. În plus de asta, noi nu prea am avut tactici de joc, pe fază de atac, cel puţin în ultimii ani. Şi cu domnul Piţurcă, dar şi cu domnul Iordănescu nu făceam decât să ne apărăm cât mai bine. Pe atac, erau pasele lungi ale lui Tamaş, iar eu trebuia să deviez pentru Niculae sau Marica. Atât! Problema noastră este mentalitatea. Când antrenorul spune apărare, apărare, numai cu asta rămâi în minte. Şi este păcat. Pentru că avem o naţională peste medie, cel puţin la tehnică”.

Pe lângă naţionala Islandei, Mutu este impresionat şi de echipa Italiei de la Euro, “deşi sunt acolo Eder, Candreva şi alţi doi sau trei jucători care au jucat alături de mine la Cesena. Nu au mari valori, dar Conte a reuşit să facă o echipă tare”.

Mutu nu exclude posibilitatea ca fotbaliştii din Liga I să iasă şi ei la protest în Piaţa Universităţii, din cauza salariilor neplătite: “Jucătorul de fotbal este ca un angajat. Ar trebui să fie plătit pentru ceea ce face. Când semnează un contract, nu-i pune nimeni pistolul la tâmplă. Semnează pentru ceea ce i se oferă. Uite, de exemplu, eu mai am de luat 135.000 de euro de la Petrolul Ploieşti. Dar cu un personaj precum domnul Capră mi-am cam luat gândul de la banii aia. Domnul Capră şi cei ca dânsul ar trebui interzişi în fotbalul românesc”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version