Viitorul Constanţa, Pandurii Târgu Jiu şi CSMS Iaşi (dacă trece de Hajduk Split, 2-2 în tur) ar urma să fie echipele româneşti care ne vor reprezenta în turul III preliminar din Europa League.

Pustii lui Hagi de la Viitorul au o misiune grea la debutul in Europa
Pustii lui Hagi de la Viitorul au o misiune grea la debutul in Europa

Cele trei echipe au fost implicate în tragerea la sorţi de vineri şi şi-au aflat, în mare măsură, posibilele adversare din turul III preliminar.

Astfel, Viitorul Constanţa va avea o misiune dificilă împotriva formaţiei belgiene Gent. Trupa lui Gică Hagi joacă pe 28 iulie în Belgia, în prima manşă, returul urmând a avea loc pe 4 august.

Gent este o echipă mult mai experimentată la nivel european, campioana Belgiei de anul trecut având 34 de meciuri jucate în cupele europene până acum.

Iar din lotul echipei antrenate de Hein Vanhaezebrouck se remarcă fotbalişti precum fundaşul sârb Stefan Mitrovic, 8 selecţii în naţionala ţării sale, căpitanul Sven Kums, atacantul francez Jeremy Perbet, fost la Villarreal, sau fundaşul israelian Hatem Abd Elhamed, fotbalist extrem de dorit de echipele din România după ce în returul sezonului recent încheiat a impresionat în tricoul lui Dinamo.

Pandurii Târgu Jiu ar urma să dea piept cu învingătoarea dintre Kairat Almaty (Kazahstan) şi Maccabi Tel Aviv (Israel). În tur, în Kazahstan, cele două formaţii au încheiat la egalitate, 1-1, astfel că Maccabi este mare favorită la calificare.

Indiferent de numele viitoarei adversare, la Severin, pentru manşa tur, va veni o echipă plină cu jucători extrem de experimentaţi dar aflaţi pe final de carieră. Pentru că la Kairat Almaty joacă ucraineanul Anatoli Timosciuk (37 de ani, fost la Bayern Munchen), Andrei Arşavin (35 de ani, fost la Arsenal) sau Cesar Arzo (30 de ani, fost la Villarreal).

De partea cealaltă, Maccabi Tel Aviv are cam tot ce a avut Israelul mai bun în urmă cu un deceniu, respectiv jucători precum căpitanul Gal Alberman (33 de ani), Tel Ben Haim (34 de ani, fost la Chelsea, Manchester City şi West Ham United) sau Yossi Benayoun (36 de ani, fost la West Ham United, Chelsea, Liverpool şi Arsenal).

După 2-2 acasă, cu Hajduk Split, CSMS Iaşi are şanse minime să acceadă în turul III preliminar al Europa League. Totuşi, dacă vor da lovitura în Croaţia, moldovenii ar urma să înfrunte în turul următor formaţia ucraineană FC Olexandria.

FC Olexandria este una dintre primele echipe care, practic, a “profitat” de războiul din estul Ucrainei şi s-a reconstruit pe un schelet alcătuit exclusiv din jucători ucraineni.

FC Olexandria are doar cinci prezenţe pe prima scenă a fotbalului ucrainean, în 24-25 de ani, fiind o echipă care în urmă cu un deceniu evolua chiar în Liga a treia ucraineană.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version