Ajuns tocmai pe locul 17 mondial şi la o vârstă, 35 de ani, la care cei mai mulţi sportivi de performanţă sunt retraşi din activitate, elveţianul Roger Federer continuă să scrie istorie.

Federer obtine in jur de 8 milioane de euro anual numai de la Nike
Federer obtine in jur de 8 milioane de euro anual numai de la Nike

Federer a impresionat la început de an, când mii de persoane s-au înghesuit să asiste la antrenamentele lui de la Perth şi Melbourne.

Iar bilanţul pe 2016 arată că Federer rămâne cel mai bine vândut sportiv din lume, elveţianul fiind sportivul cu cei mai mulţi bani câştigaţi din contracte de publicitate.

Federer are contracte de colaborare cu Nike, Mercedes, Gillette, Rolex sau Moet&Chandon, înţelegeri care îi asigură, în total, un venit anual de 56,6 milioane de euro. Cele mai mari contracte ale lui Federer sunt cele semnate cu Nike, 8 milioane de euro pe an, şi Moet&Chandon, 5 milioane de euro. Însă majoritatea contractelor încheiate de Federer se termină la sfârşitul acestui an, când este de aşteptat ca elveţianul să şi renunţe, oficial, la cariera de tenismen.

În topul celor mai bine plătiţi sportivi pe 2016 se mai află baschetbalistul american LeBron James, care a făcut 51 de milioane de euro din publicitate, şi jucătorul de golf Phil Mickelson, sportiv care a obţinut 47,2 milioane de euro din contracte de publicitate.

Tiger Woods, Kevin Durant, Rory McIlroy, Novak Djokovic, Jordan Spieth şi Rafael Nadal sunt alţi sportivi care fac parte din topul celor mai bine plătiţi sportivi.

Singurul fotbalist din TOP 10, portughezul Cristiano Ronaldo, ocupă abia poziţia a opta, vedeta lui Real Madrid obţinând puţin peste 30 de milioane de euro din contracte de publicitate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version