Luni, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al COSR, Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi-a anunţat în mod oficial demisia.

petrache1

Petrache spune însă că renunţă la şefia conducerii COSR din cauza neîndeplinirii obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, nu neapărat din cauza scandalurilor în care a fost implicată delegaţia noastră.

“Având în vedere că echipa olimpică a României nu a reuşit la Jocurile Olimpice de la Rio să-şi îndeplinească obiectivul asumat de Comisia Tehnică şi federaţiile naţionale (6-8 medalii), şi aşa cum am anunţat deja că voi face, astăzi mi-am depus demisia din funcţia de preşedinte al COSR în faţa Comitetului Executiv, care va urma paşii statutari pentru preluarea prerogativelor. Regret enorm că nu le-am putut oferi românilor medaliile şi rezultatele pe care şi le doreau. Ştiu că am făcut tot ce a depins de mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului românesc este una profundă şi care nu poate fi rezolvată cu soluţii de moment”, a declarat Alin Petrache, luni, după şedinţa de la COSR.

În legătură cu scandalul echipamentului contrafăcut şi a celorlalte probleme din jurul delegaţiei României, Petrache a ţinut să precizeze că “am încredere totală în instituţiile statului că îşi vor face datoria cu prisosinţă şi aştept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar şi pe cea internă a COSR. Toată lumea trebuie să înţeleagă că sportul românesc este fix pe locul în care s-a văzut la Rio. Consider că demonstrez, din nou, că nu am ţinut niciodată la funcţii sau la anumite poziţii, indiferent de importanţa acestora. Rămân acelaşi manager sportiv onest, care spune ce gândeşte, indiferent cât de urât sună adevărul uneori şi care îşi respectă cuvântul”.

Petrache, care a fost şef al Federaţiei Române de Rugby înainte să devină şef al COSR, a dat asigurări că “nu doresc să mai candidez pentru vreo funcţie în cadrul COSR la următoarele alegeri”.

România a obţinut doar cinci medalii, dintre care una de aur, la Jocurile Olimpice din august, deşi obiectivul era obţinerea între 6 şi 8 medalii. Rezultatul de la Rio este considerat al doilea cel mai slab din istorie, după Olimpiada din 1952, de la Helsinki, când România a bifat doar patru medalii. Dar atunci ţara noastră abia îşi revenea după Al Doilea Război Mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version