Ultimii ani ai fotbalului mondial a fost dominat, practic, de duelul dus la distanţă între Lionel Messi, starul formaţiei FC Barcelona, şi Cristiano Ronaldo, vedeta celor de la Real Madrid.

Messi-y-Cristiano-Ronaldo-sigu_54352276976_54028874188_960_639

Cele mai multe dintre duelurile dintre cei doi au fost câştigate de Messi, fotbalist care are mult mai multe trofee individuale decât rivalul său, dar şi rezultate mai bune la nivel de echipă, chit că vorbim de echipa de club sau de echipa naţională.

Mulţi s-ar fi aşteptat ca imaginea de bărbat fatal să-l ajute pe Cristiano să recupereze terenul pierdut la nivel de contracte publicitare, dar iată că nu este aşa.

Pentru că un top realizat de specialiştii companiei Euromericas Sport Marketing arată că Messi câştigă mult mai mulţi bani şi din contracte de publicitate.

Astfel, numai în 2015, Messi a încasat în jur de 95 de milioane de euro din contractele avute cu Adidas, Pepsi, Gillette, Turkish Airlines sau Electronic Arts.

Cu această sumă, Messi este lider absolut al topului sportivilor, în timp ce Cristiano Ronaldo ocupă abia locul al cincilea, cu circa 55 de milioane de euro.

Între cei doi fotbalişti se află Roger Federer (65 de milioane de euro), Tiger Woods (62 de milioane de euro) şi Phil Mickelson (60 de milioane de euro).

Topul este completat de tenismenii Novak Djokovic şi Rafael Nadal şi de baschetbalistul LeBron James, singurii sportivi, în afară de cei menţionaţi deja, care au mai bifat câştiguri de peste 50 de milioane de euro din publicitate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version