Astra Giurgiu a debutat cu un egal în preliminariile UEFA Champions League, 1-1 cu FC Copenhaga, pe teren propriu, într-un meci disputat miercuri seara.

astra

Deşi erau cotaţi de departe cu şansa a doua în meci, giurgiuvenii au început partida în forţă şi au deschis scorul încă din minutul 7, când Teixeira a fructificat o pasă excelentă a lui Boudjemaa.

A fost, practic, un gol obţinut din inspiraţia lui Marius Şumudică, tehnician care a preferat să-l sacrifice pe William de Amorim, jucător propus la naţionala României, pentru a-i face loc lui Boudjemaa în primul 11 şi a-l trece pe Teixeira în stânga ofensivei.

Mai mult, Astra a avut şi câteva ocazii bune de a-şi majora avantajul, în special graţie insistenţei lui Daniel Niculae.

Totuşi, paradoxal, golul marcat rapid de astrali i-a costat scump. Giurgiuvenii s-au retras mult prea devreme în apărare, pentru a ţine de rezultat, şi danezii i-au taxat în minutul 64, când Delaney a finalizat cu sânge rece o acţiune colectivă de toată frumuseţea.

Până la final niciuna dintre echipe nu şi-a mai creat vreo şansă consistentă de a marca, astfel că Astra – FC Copenhaga s-a încheiat 1-1 şi calificarea se va juca săptămâna viitoare, în Danemarca.

Deşi rămân în continuare cu şansa a doua, astralii visează frumos, Filipe Teixeira, autorul golului de miercuri seara, fiind convins că elevii lui Marius Şumudică au şanse importante să câştige la Copenhaga.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version