Astra Giurgiu, campioana României la fotbal, păstrează şanse minime de a ajunge în primăvara europeană, după ce joi seara a obţinut doar un egal, 1-1, în meciul cu Viktoria Plzen de pe teren propriu.

astra

Învingători în tur, în Cehia, astralii au sperat că vor putea da lovitura şi pe Naţional Arena, în ciuda absenţei super-starului Denis Alibec.

Giurgiuvenii au deschis scorul repede, prin Alexandru Stan, în minutul 19, dar cehii au egalat aproape instantaneu, graţie reuşitei lui Krmencik.

Până la final, Astra a avut mai mult iniţiativa, dar şi-a creat puţine ocazii de a marca, astfel că cele două formaţii au încheiat la egalitate, 1-1.

Astra are 4 puncte în acest moment, în Grupa E, şi are nevoie urgentă de un rezultat pozitiv în deplasarea de la Austria Viena dacă vrea să mai spere la o calificare în primăvara europeană.

Misiunea nu ar fi una imposibilă dacă ne gândim că tot joi seara Austria Viena a fost surclasată acasă de AS Roma, scor 2-4.

Scorul zilei, cel puţin până acum, l-a reuşit Anderlecht Bruxelles, formaţie care a făcut instrucţie cu FSV Mainz, scor 6-1. Primele două goluri ale gazdelor au fost reuşite de Nicuşor Stanciu, aflat la primele goluri în tricoul lui Anderlecht.

Culmea este că Stanciu a marcat de fiecare dată din pasa lui Alexandru Chipciu, jucător revenit pe teren după o lungă absenţă. Ambii fotbalişti români au fost titulari. Chipciu a jucat 56 de minute şi Stanciu 67 de minute.

Zenit St. Petersburg, formaţia antrenată de Mircea Lucescu, a trecut, cu 2-1, de Dundalk şi este ca şi calificată în primăvara europeană.

În celelalte meciuri jucate până acum în etapa a patra a Europa League s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Astana – Olympiakos Pireu 1-1, APOEL Nicosia – Young Boys Berna 1-0, Athletic Bilbao – Genk 5-3, Fenerbahce Istanbul – Manchester United 2-1, Gabala – St. Etienne 1-2, Maccabi Tel Aviv – AZ Alkmaar 0-0, Sassuolo – Rapid Viena 2-2, Zorya Lugansk – Feyenoord Rotterdam 1-1.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version