Marţi seara, la Dortmund, trebuia să se joace meciul dintre Borussia şi AS Monaco, din prima manşă a sferturilor de finală din UEFA Champions League.

Partida a fost, însă, amânată pentru aproape 24 de ore dintr-un motiv incredibil. Un atac terorist s-a produs în oraşul german, cu aproximativ 90 de minute înainte de startul partidei.

Trei explozii s-au produs la doi paşi de autocarul echipei germane care îi transporta pe fotbalişti către stadion. Poliţia a confirmat faptul că vorbim de dispozitive explozive artizanale.

Fundaşul Marc Bartra, fost la FC Barcelona, a fost cel mai afectat în urma acestui incident. Fotbalistul a fost transportat de urgenţă la spital. Din fericire, rănile suferite nu-i pun viaţa în pericol.

Ceilalţi fotbalişti de la Borussia Dortmund nu au suferit răni, astfel că există speranţa că partida se va putea disputa miercuri seara, în condiţii potrivite, însă de la ora 19.45, nu de la ora clasică, 21.45.

Danijel Subasic, portarul lui AS Monaco, şi-a liniştit apropiaţii susţinând că jucătorii echipei franceze au fost duşi într-o zonă sigură, dar a recunoscut că senzaţia este una teribilă.

Marţi seara s-a disputat meciul Juventus Torino – FC Barcelona. Italienii au profitat din plin de golul rapid înscris de Dybala şi s-au impus, în cele din urmă, cu 3-0.

Însă cum catalanii au anulat, runda precedentă, avantajul de 4-0 luat de Paris Saint Germain în tur, italienii încă nu se pot considera cu adevărat calificaţi în semifinale.

Miercuri, pe lângă Borussia Dortmund – AS Monaco, de la 21.45 se vor disputa şi meciurile Atletico Madrid – Leicester City şi Bayern Munchen – Real Madrid.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version